200 màscares i 900 protectors el primer dia del taller sanitari de Menorca
El Consell i empreses del sector del calçat s'han unit per confeccionar material per fer front al coronavirus
MaóEl taller impulsat pel Consell de Menorca i l’hospital Mateu Orfila, amb l’objectiu de confeccionar material sanitari, va produir durant la primera jornada de feina voluntària un total de 200 mascaretes i 900 protectors de plàstic. Es tracta d’una xifra considerable i que anirà augmentant a mesura que avancin els dies i els treballadors s’acostumin a la maquinària. Així ho ha reconegut Santiago Pons Quintana, de l’empresa Pons Quintana, una de les que hi col·laboren, juntament amb Homers, Ria i Jaime Mascaró.
La màxima institució insular i el centre sanitari insisteixen que els professionals disposen de totes les eines necessàries per prevenir contagis. En aquest sentit, Santiago Pons Quintana explica que la iniciativa menorquina no és nova i han agafat de referència els esforços que el sector del calçat està duent a terme a la zona del litoral llevantí. “Un proveïdor va comprar grans quantitats de tela amb la intenció de fabricar material sanitari. Va fer una inversió a fons perdut perquè ho fa per solidaritat i responsabilitat ciutadana. En un primer moment, vàrem contactar amb el gerent de l’IB-Salut a l’illa i ens va dir que estaven coberts, però en veure les dificultats d’accés al material ho va moure amb el Consell”, ha assenyalat.
A diferència del litoral llevantí, on les empreses del calçat poden produir material sanitari a les seves pròpies fàbriques, a Menorca es va habilitar el poliesportiu de Maó, espai que va ser sotmès per la Guàrdia Civil a tasques de desinfecció. Els resultats del primer dia són esperançadors, segons Pons Quintana: “La producció no és senzilla perquè requereix un procés d’adaptació entre personal voluntari i maquinària, però gràcies a l’esforç de tots s’ha aconseguit fabricar 200 màscares i 900 protectors de plàstic”.
Cal dir que el material homologat per Sanitat es destinarà a l’hospital i centres de salut, mentre que el material adquirit per un dels proveïdors, que no reuneix les condicions que exigeix Sanitat, es regalarà a la població. El taller sanitari està configurat per 24 persones que es distribueixen en tres torns de feina. Els recursos tècnics es limiten a quatre màquines de cosir.