Ciència i medi ambient
Societat15/12/2021

Medi Ambient valida el projecte de la planta d'hidrogen de Lloseta

L'òrgan, però, ha reclamat que es reciclin les aigües de rebuig procedents del separador d'hidrocarburs

PalmaLa Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ha aprovat la declaració d'impacte ambiental del projecte de la planta d'hidrogen de Lloseta. L'òrgan considera que "previsiblement no es produiran impactes adversos significatius, sempre que s'apliquin les mesures preventives i correctores proposades a l'estudi d'impacte ambiental".

L'ens consultiu ha donat el vistiplau al projecte d'Enegas Renovables SA, però reclama a l'empresa que recicli les aigües de rebuig procedents de la planta i del separador d'hidrocarburs per a usos propis dins de les instal·lacions o per a altres usos externs, complint sempre amb la normativa vigent.

Cargando
No hay anuncios

Si per motius tècnics o ambientals no és possible reutilitzar aquestes aigües, la comissió exigeix sol·licitar l'autorització necessària per abocar-les al torrent. Això només es podrà fer complint amb els objectius de qualitat establerts al Pla hidrològic balear.

La comissió ha informat que no és recomanable abocar les aigües a la xarxa de clavegueram municipal, proposa l'empresa. "Provocaria una sobrecàrrega hidràulica al sistema sense benefici ambiental", perquè no milloraria la qualitat de l'aigua tractada. Així i tot, com que el projecte de Lloseta va ser declarat com a estratègic pel Govern el maig, i amb l'objectiu de no endarrerir la seva posada en marxa, la comissió ha validat que l'autorització ambiental podrà preveure l'abocament temporal al clavegueram en els termes que estableixi la Direcció General de Recursos Hídrics del Govern.

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, l'informe de la comissió ha dictaminat que les aigües pluvials excedents recollides a la coberta de la planta han de ser reutilitzades i que, sempre que sigui possible, s'ha de valorar l'oxigen produït en els mòduls d'electròlisi.

Cal recordar que la planta arribarà a produir fins a 330 tones d'hidrogen verd cada any i més endavant es construirà un hidroducte que permetrà usar industrialment aquest gas renovable a l'illa, alimentant, per exemple, hotels i alguns dels busos de l'Empresa Municipal de Transports (EMT) de Palma. La planta d'hidrogen serà la més gran del sud d'Europa i la primera que es posi en marxa a l'estat espanyol.