Medi Ambient reclama a l'Estat la incorporació dels efectius de vigilància marina que va prometre per juliol

El Ministeri de Transició Ecològica havia acordat destinar-hi nou persones i tres embarcacions

Una de les embarcacions de vigilància de posidònia.
ARA Balears
17/08/2021
2 min

PalmaLa Conselleria de Medi Ambient i Territori ha reclamat a l'Estat que incorpori els nou agents mediambientals que va anunciar –a través d'una carta– que començarien a fer feina el juliol a diverses zones del litoral de l'arxipèlag. L'objectiu és "garantir el respecte a la normativa de conservació de la biodiversitat", segons la Direcció General de Biodiversitat, Boscos i Desertificació, tenint en compte la problemàtica del fondeig sobre posidònia, que es repeteix cada temporada turística.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha recordat que malgrat que la Conselleria destini "tots els recursos que té a l'abast a vigilar, sobretot, els espais protegits", les competències en matèria d'espais marins, costes i litoral són estatals. En aquest sentit, ha remarcat que "la pressió que pateix la mar balear, especialment durant l'estiu, mereix que l'Estat hi destini els recursos necessaris".

A més, el Ministeri per a la Transició Ecològica havia anunciat també la incorporació de tres embarcacions abans de la tardor per fer vigilància del medi marí, una promesa que també està pendent d'efectuar-se. Així i tot, la Conselleria té una cinquantena d'embarcacions dedicades a l'operatiu de control del litoral: 15 del servei de vigilància de posidònia, 22 del servei de neteja del litoral, 7 del control de camps de boies ecològiques, 4 d'espais naturals i 2 més per als agents de medi ambient, tot i que per les revindicacions i demandes sembla que no són suficients.

Amb tot, l'objectiu de la Conselleria amb la incorporació de l'operatiu del Govern és aconseguir una gestió integrada de la vigilància i ampliar les tasques fetes fins ara. Aquestes són el control de les afectacions ambientals de la navegació a les praderies de posidònia i altres fanerògames, el rescat de fauna marina com tortugues o cetacis i el seguiment de la nidificació d'aus, entre altres afectacions mediambientals a l'entorn marí.

stats