Societat 04/09/2024

Memòria Democràtica critica la manca de "coratge" del PP davant de Vox

L'organització memorialista ha emès un comunicat en què reitera la repulsa davant l'"indigne comportament" del president de la Cambra

ARA Balears
1 min
Homenatge recent a les tres víctimes.

PalmaLa plataforma per la Memòria Democràtica ha retret aquest dimecres al PP que no hagi tingut "el coratge suficient" per fer fora Gabriel Le Senne de la presidència del Parlament ni per trencar la seva "vinculació" amb Vox. Després que l'abstenció del PP fes decaure aquest dimarts la iniciativa per destituir Le Senne per esqueixar una foto de republicanes assassinades a la Guerra Civil, l'organització memorialista ha emès un comunicat en què reitera la repulsa davant l'"indigne comportament" del president de la Cambra legislativa autonòmica.

L'associació ressalta que Le Senne no ha demanat disculpes a les famílies de les víctimes retratades a les fotografies que va esqueixar i que els seus companys de Vox continuen referint-se al cop d'estat del juliol de 1936 amb denominacions franquistes com "aixecament nacional" o "croada d'alliberament".

L'organització recrimina que el PP permeti que Le Senne continuï al capdavant de "la institució representativa de tots els ciutadans" de les Balears i que hagi donat suport a la iniciativa de Vox de derogar la Llei de memòria democràtica. En aquest sentit, exigeix al PP i al seu líder, la presidenta del Govern Marga Prohens, que desisteixen de continuar amb el procés de derogació, una "anomalia parlamentària i democràtica". La plataforma fa una crida a tots els partits polítics, sindicats, associacions i altres entitats de la societat civil perquè donin suport a les seves reivindicacions.

stats