Societat07/03/2018

La Fundació Nemo atén 170 usuaris en el seu primer any de vida

L'entitat, amb seu a Mallorca, ofereix els tractaments més avançats a infants amb necessitats especials i les seves famílies

Aina Solano
i Aina Solano

PalmaLa Fundació Neurodesenvolupament i Moviment (Nemo), dedicada a donar suport i assessorar les persones amb diversitat funcional i les seves famílies, ha atès en el seu primer any d'activitat un total de 170 usuaris: 160 menors i 10 adults. Nascuda el gener de 2017 gràcies a l'impuls de Gregorio Codola i Leonor Félix, pares d'un nin amb necessitats especials, la fundació està sustentada en tres eixos: el centre, la plataforma, i les beques Nemo. Des que va iniciar la seva activitat, la fundació no ha deixat de rebre peticions de valoració i atenció a infants amb diversitat funcional i a les seves famílies. Inicialment oferiren un tractament neurorehabilitador a 50 nins i varen acabar l'any amb 170 pacients, segons detalla la gerent de la fundació, Verònica Espinar.

El Centre Nemo és un espai pioner on “oferim tractaments de neurorehabilitació, fent feina de manera interdisciplinària amb les metodologies més actuals i basades en la neuroplasticitat cerebral”. Assegura, Espinar, que “creim en el potencial de cada persona i ens esforçam a aconseguir la seva màxima funcionalitat i independència”.

Cargando
No hay anuncios

Punt de trobada experiencial

A més dels serveis de suport que reben de la fundació, la plataforma Nemo constitueix per a les famílies “un punt de trobada on compartir experiències, obtenir assessorament per accedir a ajudes i subvencions de les diferents administracions, emplenar tràmits burocràtics i treballar en la inclusió educativa, laboral i social”.

Cargando
No hay anuncios

Pel que fa a les beques Nemo, suposen “una oportunitat d'obtenir fons econòmics per posar a l'abast de tots els millors tractaments al centre”. En aquest sentit, la presidenta de la fundació, Leonor Félix, assegura que “no volem que els doblers siguin un obstacle a l'hora que un nin pugui accedir a les teràpies que requereix”.

L'entitat ofereix, a més, assessorament jurídic i legal a les famílies amb persones dependents.

Cargando
No hay anuncios

Aconseguir la màxima autonomia del pacient

Per poder dur a terme la seva tasca, la fundació Nemo disposa d'un equip professional multidisciplinari, integrat per fisioterapeutes, logopedes, terapeutes ocupacionals i d'integració sensorial, neuropsicòlegs, treballador social, musicoterapeutes, psicomotricistes, optometrista comportamental, nutricionistes i 'practitioners' especialitzats en l'Anat Baniel Method', amb una àmplia experiència en la neurorehabilitació, la qual cosa “ens ha permès conèixer de primera mà les múltiples situacions de dificultat i lluita amb les quals es troben dia a dia les famílies”, assegura Verònica Espinar.

Cargando
No hay anuncios

“Creiem en el potencial de cada nin i ens esforçam a aconseguir la seva màxima funcionalitat i autonomia davant qualsevol dificultat del neurodesenvolupament”, conclou.

Les especialitats que més assistències ha registrat la fundació han estat les de logopèdia, amb 73 usuaris (71 infants i 2 adults); fisioteràpia, amb 58 (48 infants i 10 adults); neuropsicologia, amb 38 usuaris, i teràpia ocupacional amb 34.