Societat 16/01/2023

Menorca celebra la Diada reivindicant el 30è aniversari de la Reserva de Biosfera

El poeta Pere Gomila farà la conferència de Sant Antoni

Iván Martín
1 min
Recreació gegantera de la conquesta de Menorca a Maó.

MAÓLa Diada de Menorca recupera tots els actes que abans de la pandèmia se celebraven en els diferents municipis de l'illa. El mateix succeeix amb aquells que reunien més gent com la processó dels Tres Tocs de Ciutadella o el concert institucional al teatre Principal de Maó.

El Sant Antoni a Menorca recupera les tradicionals torrades de sobrassada i botifarró, moment que aconsegueix reunir centenars de ciutadans al voltant del foc i les brases a les principals places dels pobles. És el preludi del dia gran, dimarts 17 de gener. La jornada arrancarà amb emoció i solemnitat a Ciutadella amb la processó dels Tres Tocs, després que l'any passat es fessin a l'interior de l'església. La processó és un dels actes més concorreguts i l'acompanya el mercat de dàtils i taronges com a símbol de la Diada a Ponent.

Els actes institucionals a Llevant es focalitzen al saló de plens del Consell de Menorca amb la conferència a càrrec del poeta Pere Gomila, que girarà al voltant del 30è aniversari de la declaració com a Reserva de Biosfera. Per la seva banda, la presidenta del Consell, Susana Mora, durà a terme el discurs de Sant Antoni. La música posarà punt final a la festivitat amb un concert al Principal de Maó a càrrec del pianista Marco Mezquida i l'Orquestra Simfònica de les Balears.

stats