MAÓMenorca viurà una nova edició del local Food Gift Challenge amb l'al·licient d'acollir el posterior concurs d'àmbit internacional en què participen les diferents regions europees de gastronomia. Ja estan disponibles les bases de presentació de propostes a partir de les quals seran seleccionats quatre objectes, dos artesans relacionats amb la gastronomia i dos agroalimentaris, per representar Menorca a l'European Food Gift Challenge, organitzat per l'Institut Internacional de Gastronomia, Art, Cultura i Turisme (IGCAT). El termini per a la presentació de propostes acaba el 14 de febrer i els productes s'han de lliurar al Centre Artesanal de Menorca.
Aquest certamen té com a objectiu donar suport als petits productors locals capaços de produir productes excepcionals, tant comestibles com utensilis relacionats amb la gastronomia, a la recerca de l'autèntic, singular i de qualitat amarats d'un gran valor simbòlic; premiar i donar visibilitat internacional als obsequis artesanals d'alta qualitat, aplicant sempre criteris de sostenibilitat. Es tindran especialment en compte aspectes com l'aposta que fan els productors de produir aliments saludables, de manera sostenible i amb protagonisme clar per als ingredients d'origen local; així com el treball dels artesans amb ambició artística i voluntat innovadora amb què acaben desenvolupant un llenguatge propi que es converteix en senyal d'identitat de l'autor.
A l'edició passada, la proposta de la Cooperativa del Camp va ser la guanyadora absoluta amb la proposta "Un tec?". Aquesta cooperativa va posar en contacte tres productors locals per crear un paquet basat en l'experiència del gaudi gastronòmic, format per formatges Meloussa, mel d'Algaiarens i cervesa Grahame Pearce, acompanyat d'unes recomanacions de tast que permeten assaborir tots els productes en plenitud. Dues propostes més de Menorca varen rebre premi en diferents categories de l'European Food Gift Challenge 2021. El guardó a l'embalatge més sostenible va recaure a Morter, de l'artesà llauner Ovidi Pons, que presentava un morter i una mà fets amb llenya d'ullastre; i el premi a la millor interpretació contemporània d'artesania tradicional va ser per ginets, de les artesanes ceramistes Bàrbara Pons i Joana Muñoz, un joc de tres gots inspirats en el canet, el bòtil amb nansa amb què es comercialitza el gin de Menorca.