Societat29/03/2022

Menorca promociona la seva gastronomia davant 60 periodistes especialitzats

L'esdeveniment va servir per donar a conèixer el mandat de Regió Europea de la Gastronomia 2022

Iván Martín
i Iván Martín

MAÓUn grup de 60 periodistes gastronòmics han pogut degustar els productes típics de Menorca en un acte emmarcat en la participació de l'illa a la fira Madrid Fusión.

El sopar es va fer anit a l'espai Kitchen Club de Madrid, amb l'objectiu de traslladar als participants les potencialitats dels aliments autòctons. L'esdeveniment va servir a la representació política de l'illa per donar a conèixer el mandat de Regió Europea de la Gastronomia 2022. L'acte va arrancar amb la degustació d'un aperitiu de pomada (gin amb llimona) i la cervesa talaiòtica, amb un missatge subliminar a la candidatura de l'illa a Patrimoni Mundial de la Unesco.

El menú estava format per quatre receptes elaborades per un xef vinculat a Menorca i maridades amb vins seleccionats per la sommelier Sara Sanchís. Els plats que es van oferir van ser un brou, una caldereta de peixos de roca, gamba vermella i musclos, i finalment un 'bikini' de melós de carn de vedella vermella menorquina, formatge Mahón-Menorca, salsa de vi Binitord i avellanes de Sant Joan. L'elaboració va ser a càrrec de Lucas García i Javier Goya. Les postres, elaborades pel mestre Tolo Sintes, consistiren en una creació inspirada en la muntanya del Toro i la Menorca Talaiòtica.