Societat 03/07/2024

Continuen les protestes contra la massificació turística amb una marxa reivindicativa i una concentració a Palma

La plataforma també ha sol·licitat al Govern que ampliï els serveis de tren als pobles per facilitar l'arribada dels residents

ARA Balears
2 min
Manifestants sostenen pancartes durant la mobilització contra la saturació turísitca i la manca d'habitatge.

PalmaLa plataforma 'Menys turisme, més vida' ha convocat dimecres que ve una protesta al carrer Gaspar Bennazar 25 per protestar contra l'activitat de lloguer turístic il·legal que presumptament desenvolupa un edifici de la zona. "Ja n'hi ha prou, canviem el rumb", ha escrit la plataforma a les xarxes socials, acompanyant la publicació d'un cartell amb la convocatòria.

L'esdeveniment tindrà lloc a partir de les 18.30 hores del pròxim dimecres sota el lema 'Aturem el lloguer turístic' i amb l'objectiu de denunciar que un edifici sencer estria íntegrament dedicat al lloguer vacacional il·legal.

Marxa reivindicativa

A més, la plataforma ha convocat per al pròxim divendres 12 de juliol una marxa reivindicativa en contra de la turistització de Palma. La convocatòria, publicada també a les xarxes, serà a les 17.30 hores a la plaça de la Porta Pintada i es demana als assistents que acudeixin vestits de turistes i amb maleta per a dur a terme la 'Guiri-Marxa'. El recorregut començarà a la plaça de la Porta Pintada i finalitzarà a La Llotja.

Cal recordar que la plataforma també ha demanat aquest dimecres al Govern que ampliï els serveis de tren als pobles per facilitar l'arribada dels residents a la manifestació contra la massificació turística del pròxim 21 de juliol. A través d'un comunicat, han detallat que l'objectiu és "garantir l'arribada i el retorn a casa de les persones participants".

En la seva petició als Serveis Ferroviaris de Mallorca expressen la voluntat d'ampliació dels serveis davant "la molt probable" alta demanda de serveis de transport públic, ja que la manifestació serà a Palma i els mallorquins que viuen a la Part Forana hauran de traslladar-se a Ciutat per assistir-hi.

Cartell de la convocatòria a Mallorca.

Cal recordar que la convocatòria començarà les 19 h davant l'estació Intermodal de Palma i proclamarà un lema acordat per a totes les Illes: 'Canviem el rumb: posem límits al turisme'. En la manifestació es denunciaran els impactes "nefastos" del model turístic i econòmic actual a les Balears i s'exigiran els canvis "necessaris" per a un gir del model socioeconòmic que garanteixi els drets fonamentals que estan en joc: el dret a l'habitatge; els serveis socials, especialment els sanitaris i l'educació del jovent; l'escletxa de gènere als salaris i a les pensions, i la conservació i regeneració dels recursos naturals, com l'aigua, la mar, platges i espais naturals que han esdevingut béns especulatius.

Tot i que l'organització s'ha expandit a totes les Balears i ha articulat un espai de coordinació interinsular per establir un front comú i lluitar conjuntament per un canvi de model turístic, dia 21 de juliol la manifestació només es durà a terme a Mallorca, en concret, a Palma.

stats