Societat 07/06/2024

Menys Turisme, Més Vida planteja un "degoteig" d'accions a Mallorca per "escalfar motors" cap a la mobilització balear

La plataforma va dur a terme la seva segona assemblea oberta aquest dijous a Manacor

ARA Balears
1 min
La històrica manifestació va recórrer ahir el centre de Palma també per l’habitatge digne.

PalmaLa plataforma Menys Turisme, Més Vida ha plantejat organitzar un "degoteig" d'accions a Mallorca per "escalfar motors" de cara a la mobilització conjunta que es dugui a terme a les Balears, amb l'objectiu d'aconseguir una "transformació de fons".

Aquesta ha estat una de les conclusions que es va arribar durant la segona assemblea oberta de la plataforma, que va tenir lloc aquest dijous a Manacor, on es va presentar una proposta d'estructura organitzativa per dur a terme aquesta "acció continuada". Segons ha recollit Europa Press, l'assemblea també ha servit per constituir els diferents grups de feina, com els de suport jurídic, comunicació, propostes polítiques i coordinació de la següent convocatòria, prevista per al 21 de juliol.

A més, es varen crear les assemblees locals de Santa Maria, Sineu i Palma, que tindran capacitat organitzativa pròpia per dur a terme aquest tipus d'accions.

Entre les problemàtiques que pretén abordar la protesta, han destacat l'accés a l'habitatge, que afecta els treballadors vinculats, directament o indirectament, amb el turisme, però també els joves, les persones grans o els migrants.

De la mateixa manera, també volen visibilitzar "la precarització laboral, la degradació territorial, la pèrdua de la llengua i la cultura pròpies, de sòl per als pagesos o la invasió dels espais públics". "Tot es veu travessat per aquest excés i és necessari posar límits".

stats