Societat 18/08/2024

Menys Turisme, Més Vida talla l'avinguda principal d'Alcúdia per denunciar-hi la saturació turística

Han augmentant la freqüència de pas dels diferents passos de vianants i han provocat llargues coes de cotxes que arribaven al carrer Pol·lèntia i a l'altura de l'Auditori, a la mateixa avinguda

ARA Balears
1 min
L'Assemblea Local d'Alcúdia de Menys Turisme, Més Vida tallant el trànsit.

PalmaL'assemblea local d'Alcúdia de Menys Turisme, Més Vida ha tallat el trànsit de la carretera principal del municipi, l'avinguda dels Prínceps d'Espanya, durant cinc minuts per denunciar-hi la saturació turística i el model de poble actual. D'aquesta manera, han augmentant la freqüència de pas dels diferents passos de vianants i han provocat llargues coes de cotxes que arribaven al carrer Pol·lèntia i a l'altura de l'Auditori, a la mateixa avinguda. Els participants han mostrat una pancarta amb el lema 'Menys Turisme, Més Vida'.

Amb aquesta acció, el grup local inicia la campanya que precedeix la presentació d'un document de propostes que l'assemblea ha preparat per fer front a la pressió i saturació turística. Durant el mes de juliol i agost, han organitzat diverses assemblees obertes perquè els veïns posassin en comú les diferents problemàtiques i, conjuntament, trobar propostes per donar-hi resposta.

Segons censuren, Alcúdia, a l'estiu, queda paralitzada per l'elevat augment de persones que hi ha. Els caps de setmana i, sobretot, els dies de mercat (dimarts i diumenge) s'hi forma una llarga coa de cotxes que arriba, en hora punta, quasi al final de l'autopista (a l'altura de sa Pobla). Al final dels dies, també es forma una altra coa de cotxes que se'n van. Tant el centre com la costa queden col·lapsats: aparcaments, carrers i serveis s'omplen per sobre de les seves capacitats. Per això, l'assemblea ha volgut provocar-hi un col·lapse per denunciar la situació que any rere any s'agreuja.

stats