Més de 50.000 euros per acabar amb els abocaments il·legals del polígon de ses Veles
MAC Insular recollirà els enderrocs acumulats i l'Ajuntament assumirà les despeses del reciclatge i de la vigilància de la zona
PalmaL'empresa MAC insular durà a terme la neteja dels enderrocs il·legals del polígon industrial de ses Veles amb la seva maquinària i personal, mentre que l'Ajuntament de Bunyola es farà càrrec del cost del tractament de la gestió d'aquests materials i de la contractació d'una empresa de vigilància. En total, es preveu una inversió de més de 50.000 euros, repartits entre els 20.000 euros de la feina de MAC insular, 15.000 per al reciclatge, que assumirà el consistori, i d'altres 20.000 per a la contractació de personal de seguretat i càmeres de vigilància, que s'assumirà entre l'Ajuntament i les empreses del polígon.
Així s'ha anunciat a la sortida de la reunió que ha convocat avui el Consell de Mallorca entre les parts implicades per tal d'arribar a una solució al greu problema d'abocaments sense control que es produeixen des de fa anys al polígon de ses Veles.
L'Ajuntament de Bunyola, propietari de ses Veles, havia manifestat la impossibilitat d'assumir el cost econòmic de la neteja i el seu batle, Joan Antoni Riera, ha reconegut, en acabar la reunió, que ja hi ha tres denúncies d'abocaments il·legals i que s'estan investigant dos casos més. A més, ha anunciat que en el termini de dues setmanes el consistori contractarà vigilants de seguretat i instal·larà càmeres per controlar i impedir que particulars i empreses tirin enderrocs il·legalment. "Les tres denúncies que hem posat han estat a empreses de construcció que foren sorpreses in situ per la Policia Local abocant residus d'obra amb camions de gran tonatge", ha afirmat Riera.
Des de MAC Insular, el seu director general, José María Bauzá, ha reconegut que "som veïnats de ses Veles i és intolerable la situació que hi ha en aquest polígon. L'objectiu és actuar amb més rapidesa per impedir que s'acumulin com ha passat fins ara", perquè tal com explica Bauzà, "hem comprovat que residu crida a residu".
Ampliar usos
Per part seva, el president de la institució insular, Llorenç Galmés, ha fet una crida al civisme i a la responsabilitat de tothom. A més, s'ha compromès a estudiar l'ampliació dels usos del polígon industrial de ses Veles, l'únic de tot Mallorca que només pot acollir empreses destinades a la gestió de residus. "Hem escoltat la petició de l'Ajuntament de Bunyola en aquest sentit i quan iniciem la modificació del Pla director sectorial de residus s'estudiarà la possibilitat de modificar aquests usos perquè es pugui desenvolupar ses Veles per donar més serveis i més agilitat", ha explicat Galmés.