Vaga
Societat 09/05/2023

Més d'un centenar de funcionaris de justícia de les Balears reclamen un augment salarial a Palma

Exigeixen una ràpida resposta al Ministeri de Justícia per evitar el "col·lapse" del sistema judicial illenc

ARA Balears
1 min
La protesta dels funcionaris de Justícia de les Balears a Palma

PalmaMés d'un centenar de funcionaris de justícia de les Illes Balears s'han manifestat aquest dimarts davant els jutjats de la Gerreria de Palma per reclamar un augment salarial d'entre 300 i 400 euros. Segons han explicat els representants sindicals dels treballadors, han convocat la vaga i la manifestació d'aquest dimarts per reclamar al Ministeri de Justícia el mateix percentatge de massa salarial aplicat al Cos de Lletrats i que es reconeguin les retribucions que, de manera efectiva, realitzen els Cossos Generals que ronda entre els 300 i 400 euros al mes.

Tot i considerar que "tenen raó i que la seva lluita és justa", han lamentat que hagin de ser els ciutadans qui paguin les conseqüències de la problemàtica entre els funcionaris i el Ministeri de Justícia. A més, han remarcat que el Ministeri ha "accedit" ja a reivindicacions similars i reclamen el mateix tracte i que aquesta problemàtica se solucioni com abans millor.

Si no arriba finalment una solució, els funcionaris de justícia de les Illes Balears estan convocats a la vaga durant aquest dimarts, dimecres i dijous i els mateixos dies de la setmana que ve. Els sindicats han assegurat que el seguiment de la vaga d'aquest dimarts és d'entre el 80% i el 85% i que ha suposat l'ajornament o suspensió d'unes 8.000 actuacions judicials.

stats