Succés
Societat 10/09/2024

El milió de pastilles d'èxtasi requisat a Eivissa, el més gran en la història de l'Estat

Han detingut nou persones i s'ha desarticulat l'organització

ARA Balears
1 min
La droga confiscada durant l'operació policial

PalmaLa Guàrdia Civil ha dut a terme una macrooperació contra el narcotràfic a Eivissa i Màlaga on ha detingut nou persones, ha desarticulat alguns dels lligams delictius més importants de la zona i ha confiscat grans quantitats de substàncies estupefaents. Concretament, segons ha informat el cos armat en un comunicat, han intervingut més d'un milió de pastilles d'èxtasi, 212 kg de ketamina, 73 kg d'MDMA, 20 kg de cocaïna, 21 kg de cocaïna rosa (tussi), 10 kg d'haixix i 6 kg de marihuana, a més de 3 quilos de sugar, substància utilitzada per a l'elaboració de cocaïna rosa.

El cos armat ha detallat que es tracta de la confiscació més gran de pastilles sintètiques feta mai a Espanya i que s'estima que el valor de la droga confiscada podria superar els 25 milions d'euros. La investigació va començar fa mesos quan els agents de la Guàrdia Civil van descobrir que l'organització criminal estava introduint grans quantitats de substàncies estupefaents mitjançant dobles fons a cotxes que arribaven, teòricament, de turisme a l'illa.

A partir d'aquí van aconseguir demostrar una connexió entre Eivissa i Màlaga i un cop investigats tots els possibles participants en la trama aquest dimarts s'ha duit a terme l'operació policial de manera simultània que ha acabat amb la detenció de nou dels implicats. La majoria d'aquests eren de nacionalitat italiana, però residents a Eivissa i els altres, espanyols i holandesos. D'aquesta manera, el cos armat dona per tancada l'operació Adriàtic.

stats