Feminismes
Societat29/03/2023

Més de la meitat de persones LGTBI de Palma han patit assetjament escolar

L'associació Ben Amics ha presentat una diagnosi del col·lectiu a Palma, amb el suport de Cort

PalmaUn 52,8% de les persones del col·lectiu LGTBI de Palma manifesten que han patit assetjament escolar. Un 70% assegura que ha patit algun tipus de discriminació en algun moment. I un 20% –de les persones trans, en concret– reconeix que evita fer tràmits burocràtics per la manca de respecte cap a la diversitat sexual amb què es troben. Aquestes són algunes de les principals dades de la Diagnosi LGTBI de Palma, que l'entitat Ben Amics ha presentat aquest dimecres a Cort amb el suport de l'Ajuntament.

Si bé l'associació ja havia fet públics alguns dels resultats el 2022, la novetat que han presentat avui dematí és que han aconseguit la subvenció de Cort que els permet finançar aquest estudi –que ha consistit en 280 enquestes a persones del col·lectiu– i, sobretot, la seva difusió. La prestació, de prop de 45.000 euros en total, subvenciona tant l'anàlisi estadística feta per Ben Amics com la maquetació i impressió del document, així com tallers i activitats relacionades amb el seu contingut.

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, l'estudi revela que el 81,8% de les persones trans de Palma asseguren haver patit discriminació per la seva condició, un percentatge que en el cas de persones LGTBI de Ciutat és del 69,6%. Pel que fa a la llibertat d'oportunitats, el 72,7% del col·lectiu trans assegura no haver disposat de llibertat d'oportunitats, un percentatge que en el cas de les persones LGTBI és d'un 56,8%.

Cargando
No hay anuncios

Una mostra significativa

Cal tenir en compte que la majoria de persones que han participat en el qüestionari són gent jove o amb estudis universitaris. De la previsió inicial de 40 persones, finalment se n'hi implicaren 280, que contestaren en línia les 73 preguntes del qüestionari.

Cargando
No hay anuncios

En aquest sentit, el regidor de Justícia Social, Feminismes i LGTBI, Alberto Jarabo, ha destacat que "és la primera vegada que es fa un diagnòstic d'aquestes característiques a la nostra ciutat". Jarabo ha defensat "es tracta d'una mostra estadística significativa que ens proporciona eines per poder dur a terme polítiques LGTBI a Palma que lluitin contra aquestes discriminacions".