La mesa estatal de diàleg social decidirà el futur dels ERTO el 4 de setembre a Palma
A més de la ministra de Treball, Yolanda Díaz, i el de Seguretat Social, José Luis Escrivá, hi participaran la patronal i els sindicats
PalmaEl govern espanyol es reunirà amb la patronal i els sindicats el 4 de setembre a Palma per decidir si els expedients de regulació temporal de l'ocupació (ERTO) de força major vinculats a la pandèmia de coronavirus finalment s'allarguen més enllà del 30 de setembre. Tal com va anunciar el passat 1 d'agost la ministra de Treball, Yolanda Díaz, la mesa extraordinària de diàleg social es farà a les Balears i servirà per "posar el focus en les singularitats del mercat laboral de les Illes, marcat per l'elevat pes dels fixos discontinus", segons ha manifestat el Govern mitjançant un comunicat.
Està previst que assisteixin a la reunió els ministres de Treball i Economia Social, Yolanda Díaz, i Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, així com representants de CCOO, UGT, CEOE i Cepime, segons han confirmat fonts del diàleg social a l'agència Efe.
El govern espanyol va aprovar els ERTO vinculats a la crisi sanitària el passat mes de març. Aquests expedients exoneraven les empreses del pagament de les contingències comunes i garantia a tots els treballadors el cobrament de la prestació d'atur, independentment del temps que haguessin cotitzat. Aquests ERTO varen ser vigents inicialment durant l'estat d'alarma, però s'han prorrogat en dues ocasions: fins al 30 de juny i fins al 30 de setembre, en ambdós casos amb una reducció de les exoneracions.
En acabar juliol, hi havia 1,11 milions de treballadors acollits a un ERTO –932.609 de força major i 185.933 per altres causes. Segons aquesta xifra, dos de cada tres afectats per expedients vinculats a la pandèmia havien sortit d'aquesta situació.