CCOO vol garanties perquè es cobreixin les 1.008 places de docència que es trauran a concurs
La Mesa Sectorial d'Educació ha aprovat la convocatòria d'oposicions
PalmaDesprés de la publicació del “Reial Decret 84/2018, de 23 de febrer, la Conselleria d’Educació del Govern ja està en disposició de fer la publicació oficial de la convocatòria de les oposicions docents per a enguany. Les modificacions del Reial Decret 276/2007, permetran als aspirants fer valer més l’experiència docent prèvia i treure una bolla més a l’atzar per triar el tema que hauran de desenvolupar durant la prova.
Enguany sortiran a concurs d'oposició 1.008 places, una més de les que s’havien anunciat inicialment. Així comença el compliment de l’acord per a l’ocupació pública, signat per CCOO i el govern estatal, que pretén donar estabilitat als docents i als centres escolars públics. El sindicat recorda també que "recentment, la Conselleria s’ha compromès a donar continuïtat a aquest acord a través de la convocatòria d’oposicions més enllà del 2021, ampliant l’acord". El sindicat ho ha aprovat.
Des de la FE-CCOO assenyalen que "és imprescindible que hi hagi la màxima transparència en tot el procés per garantir que es produirà un vertader concurs d'oposició i que no quedaran places desertes". Per això, aproven "que la Conselleria formi els tribunals perquè procurin que hi hagi sempre més aprovats que places, segons que està acordat". "També és important que tots els aspirants puguin reclamar al final del procés d’oposició". Si la reclamació d'un aspirant és sobre la primera part, la fase A, i la reclamació és acceptada, "el tribunal li haurà de facilitar l’accés a la fase “b”, ha assenyalat el sindicat.
A banda d'això, CCOO celebra que finalment les dues parts de la primera prova de la fase d'oposició "no es facin el mateix dia i que s'allargui el temps de durada de les proves", com havien demanat la majoria dels docents consultats pel sindicat. També exigeixen que els criteris d’avaluació "es publiquin amb un mínim de set dies d’antelació".