Miguel Agudo: "Hem de lluitar conjuntament pels nostres malalts"
El coordinador autonòmic de trasplantaments de les Illes Balears lloa la tasca de tot el personal sanitari per ajudar a salvar vides
PalmaLes XIV Jornades de coordinació de trasplantaments de les Illes Balears, celebrades aquest dijous a la seu de l'EBAP, a Palma, han reunit nombrosos professionals sanitaris per compartir experiències i coneixements en el camp de la donació i el trasplantament d'òrgans. La diada ha estat inaugurada per la consellera de Salut, Patricia Gómez, i la directora de l’Organització Nacional de Trasplantaments, Beatriz Domínguez-Gil, a més de per especialistes d’altres comunitats autònomes.
El coordinador autonòmic de trasplantaments de les Balears, Miguel Agudo, ha destacat que aquesta diada és "per a tots els professionals que estan involucrats en tot el procés de donació d'òrgans i trasplantaments de les Illes; en definitiva, a tot el personal sanitari: metges, infermers, administratius..., que treballen dia a dia per aconseguir salvar vides".
Aquest 2017 el nombre de donacions ha batut rècords: 55 donants multiorgànics per milió d'habitants, una xifra superior a la mitjana estatal, que se situa en 46,9, destaca Agudo. Pel coordinador, aquestes dades evidencien, tot i que sempre es necessiten més donants, que "l'activitat trasplantadora ha estat fantàstica". "A Eivissa i Formentera es van generar 31 òrgans per a trasplantaments (16 ronyons, 4 fetges, 3 cors i 8 pulmons)", apunta Agudo.
Pel que fa a la col·laboració amb la Conselleria de Salut, Miguel Agudo destaca la "bona sintonia" que hi ha entre el Govern i els professionals de la salut. "Hem d'agrair-los la seva tasca, però sobretot hem de treballar junts per lluitar pels nostres malalts, que són els qui estan connectats a màquines de diàlisis esperant un trasplantament".