Societat 01/05/2024

Mil voluntaris fan córrer la primera flama del Correllengua per Menorca

El recorregut impulsat pels Joves per la Llengua passa per cinc municipis de l’illa, primera aturada de la iniciativa que conclourà diumenge a Palma

David Marquès
2 min
WhatsApp Image 2024 05 01 at 17.02.38

MaóLa flama del Correllengua Interilles s’ha encès aquest dimecres dematí a Maó, primera aturada del recorregut que la durà per totes les illes de l’Arxipèlag fins que arribi diumenge a l'etapa final a la plaça Major de Palma.

Poc més d’un miler de corredors de totes les edats participen durant tot el dia a Menorca en el trajecte que trasllada la flama de la llengua des de Maó fins a Ciutadella.

Una caravana que obren i tanquen dos cotxes dels Joves per la Llengua, amb el suport d’una ambulància, acompanya els participants en els trajectes per carretera. Entre 30 i 50 voluntaris els esperen als cinc municipis que s’han implicat en la iniciativa per tal de coordinar els actes que s’han previst en arribar. En la sortida de la flama des de Maó hi han participat els Gegants i la Banda de Música, que han posat el ritme previ a la lectura del manifest, que ha correspost a la doctora Elena Muñoz. Sa Rondalla d’Alaior i el Grup de Ball han actuat en la següent aturada i el grup Figues d’un Altre Paner els esperava al Mercadal, mentre que a Ferreries s’han organitzat una xocolatada solidària i jocs populars, a més d’un concert de combos de l’Escola de Música.

La flama de la llengua ha fet la darrera aturada a la plaça dels Pins de Ciutadella, on s’ha muntat un final de festa amenitzat pel cantant reggae menorquí Rudymentari.

El president dels Joves per la Llengua, Pau Emili Muñoz, s’ha mostrat satisfet per la bona acollida a la iniciativa que està havent-hi a Menorca, una “activitat intergeneracional” de suport a la llengua que aquest dijous viatja a Eivissa i al centre de Mallorca, fins a completar els 59 municipis de les Illes per on passarà la flama.

Joves calcula que entre 10.000 i 15.000 corredors transportaran la flama per totes les Balears. És la primera edició del Correllengua que se celebra a les Illes des de 2022, quan es recorregueren 25 municipis, poc menys de la meitat que ara. La darrera vegada fins llavors havia estat el 2013.

stats