Nova York

Els millors moments dels premis MTV: petons amb àliens, tensió a la catifa vermella i un codi QR a la pell

Taylor Swift, Sabrina Carpenter, Chappell Roan i Katy Perry són les premiades d'una nit amb actuacions espectaculars

3 min
Taylor Swift i Post Malone rebent el premi MTV a millor col·laboració

BarcelonaA la gala dels MTV Video Music Awards (VMAs) el públic no espera vestits llargs d'etiqueta, sinó veure un espectacle en què la cultura pop dels centennials brilli amb la seva màxima esplendor. Qui ha entès el joc de la nit en una de les edicions més memorables dels últims anys han estat Katy Perry; Sabrina Carpenter i la seva actuació amb col·laboració especial d'alienígenes, l'estrella revelació Chappell Roan i la seva armadura de guerrera quasi medieval i la ja consolidada Taylor Swift, que s'ha emportat set estatuetes a la gala celebrada dimecres a la nit a l'UBS Arena d'Elmont, a Nova York.

Katy Perry no es va poder esperar a començar l'acte, i a la catifa vermella dels premis ja va captar l'atenció dels assistents quan va girar-se d'esquena als fotògrafs per ensenyar un tatuatge peculiar: un codi QR a la part baixa de l'esquena que enllaçava amb la compra del seu nou àlbum, 143 –de popularitat molt modesta a hores d'ara. Malgrat que se suposa que és un tatuatge temporal, aquesta acció no ha deixat indiferents milers d'usuaris a les xarxes, que han comentat l'escena. Però la cantant de pop encara tenia més sorpreses preparades.

En l'actuació que va fer a la gala, va versionar suspesa a l'aire un grapat dels seus temes més coneguts, com ara Teenage dream, I kissed a girl Firework, aquesta última amb la col·laboració de Doechii i Juicy J. Tan bon punt va acabar l'actuació, va baixar per una rampa de l'escenari que la va portar directa als llavis del seu marit, Orlando Bloom, l'encarregat de donar-li el trofeu honorífic Video Vanguard Award.

Si Perry va volar pels aires durant bona part de la seva actuació, Sabrina Carpenter va viatjar per l'espai per trobar-se amb un astronauta i un alienígena –amb qui també es va petonejar– en una gran actuació molt corejada pels fans que estaven presents a la gala. El seu debut a l'escenari dels VMAs va ser un medley dels tres singles del seu darrer àlbum, Please please please, Taste i Espresso, tema pel qual va rebre el premi a millor cançó de l'any.

L'altra estrella de la nit que, igual que Carpenter, es va estrenar com a premiada als MTV Awards va ser Chappell Roan, que es va endur el premi a l'artista revelació de l'any. En pocs mesos la princesa del Midwest ha seduït milers de fans i també companys de professió. Però no tot van ser flors i violes la nit de dimecres. Durant el pas per la catifa vermella de l'acte, Roan va haver de fer callar un fotògraf que la increpava: "Tanca la puta boca!", li va etzibar. A l'hora de l'actuació, Roan va interpretar a la perfecció el seu gran hit, Good luck, babe vestida amb el que simulava ser una armadura medieval, un look que per a molts era una al·lusió a la sessió de fotos que la cantant Fiona Apple es va fer vestida de cavaller al metro de Nova York a finals dels 90.

Durant el discurs d'acceptació del premi a millor artista revelació, la cantant i icona LGTBI va dedicar el premi a "les persones queer i trans que alimenten el pop" i es va adreçar específicament a les criatures gais que viuen al Midwest dels Estats Units, d'on és ella.

Però de totes les estrelles que hi havia a l'univers dels MTV Awards, la que més va brillar va ser –una vegada més– Taylor Swift, amb set premis. En total, la de Pensilvània ja acumula trenta premis de la cadena nord-americana, empatada amb Beyoncé, l'artista que ostenta més premis MTV. Per celebrar-ho va dedicar part del seu discurs d'agraïment al seu xicot, Travis Kelce: "Tot el que toca aquest home ho converteix en felicitat, diversió i màgia. Així que vull donar-li les gràcies per aportar tot això al nostre rodatge".

Aquestes paraules ressonaven poques hores després que l'estrella mundial fes públic el seu suport a Kamala Harris per les presidencials del novembre. Evidentment, Swift tampoc va perdre l'ocasió per conscienciar els seus seguidors de la necessitat de votar: "Si teniu més de 18 anys, per favor, registreu-vos per votar per una cosa que és més que important: les eleccions presidencials".

stats