Meteorologia

Mínimes de 12 graus i tempesta: La DANA que arriba a les Balears

Es preveu que el canvi de temps arribi divendres i perduri fins dilluns

Els efectes de la DANA.
ARA Balears
24/10/2024
1 min

PalmaL'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) preveu per aquest cap de setmana a les Balears pluja, tempesta i un descens de la temperatura a causa del pas d'una DANA. Segons ha explicat a Europa Press la delegada de l'Aemet a les Balears, María José Guerrero, es preveu que una borrasca atlàntica travessi la Península formant una DANA, que passarà per l'arxipèlag.

D'aquesta manera, a partir d'aquest divendres horabaixa i fins al dilluns podrien produir-se ruixats localment forts i acompanyats de tempesta. Pel que fa a la temperatura, experimentarà un descens "significatiu", baixant fins als 18 i 20 graus de màxima i els 12 i 16 graus de mínima. Segons ha assenyalat Guerrero, el valor habitual per aquesta època de l'any és una temperatura màxima de 22 graus, per tant, s'esperen temperatures lleugerament per sota del normal.

En aquesta línia, el vent bufarà entre fluix i moderat de component sud o sud-est, però no serà molt significatiu, ha dit la delegada territorial. Cal assenyalar que depenent de com es desplaci la DANA, les precipitacions podrien ser menys importants. Si es compleix la previsió, ha conclòs, serà un cap de setmana passat per aigua i amb un canvi de temps.

stats