Societat 27/08/2024

Una ministra escocesa demana tancar una web "vil" per burlar-se dels morts per 'balconing'

La intervenció de Christina McKelvie ha tingut lloc dies després de la mort d'una estudiant escocesa que va caure des del balcó d'un sisè pis d'un hotel a Eivissa

ARA Balears
1 min
Turistes en un hotel de Magaluf al municipi de Calvià, a Mallorca, aquest estiu fent festa des dels seus balcons.

PalmaLa ministra de Polítiques sobre Drogues i Alcohol del govern escocès Christina McKelvie ha demanat el tancament de la pàgina web de la Federació Balear de Balconing i del seu compte a la xarxa X per ser "absolutament vil" per classificar els països segons el nombre de turistes que han mort o han resultat ferits després de caure des de balcons. Segons el mitjà britànic The Guardian, la intervenció de la ministra escocesa ha tingut lloc dies després de la mort d'una estudiant de dret escocesa, Emma Ramsay, de 19 anys, que va morir el 20 d'agost després de caure des del balcó d'un sisè pis d'un hotel a Eivissa. La Policia va informar que la mort s'estava investigant com un accident.

Davant el succés, la Federació Balear de Balconing va piular el "retorn" dels turistes britànics al rànquing, fet que ha estat criticat per McKelvie. El missatge anava acompanyat d'un quadre en el qual es concedien punts als diferents països i on apareixia el Regne Unit en primera posició amb set punts, seguit d'Alemanya i Espanya.

"Això és absolutament vil i el meu cor està amb els familiars de qualsevol que hagi estat el blanc d'aquesta organització", va criticar la ministra escocesa, que va afegir que "és reprovable que algú intenti explotar i utilitzar morts tràgiques d'una manera tan cruel". En aquesta línia, va expressar que "com més aviat tanqui l'organització, millor" i que "les xarxes socials haurien de prendre totes les mesures possibles per eliminar aquest contingut deplorable dels seus llocs web".

stats