Obituari
Societat 19/07/2024

Mor un mallorquí de 35 anys lluitant a la guerra d'Ucraïna

L'home, de 35 anys, va morir l'1 de juny i havia decidit anar-se'n voluntàriament a combatre

2 min
Albert Jaume Dama.

PalmaEl mallorquí Albert Jaume Dama, de 35 anys, ha mort mentre combatia a la guerra d'Ucraïna. Havia decidit anar-hi voluntàriament. Segons ha confirmat la seva germana, l'home va morir l'1 de juny. "Va arriscar la vida perseguint un somni i, per defensar allò en què creia. El meu únic consol és que se'n va anar com volia", ha escrit a una publicació a les xarxes socials.

Per acabar el missatge, la seva germana ha escrit: "Sé que estau amb nosaltres i que ens acompanyau en la nostra pena, però de moment no farem cap acte. Moltes gràcies per ser part de la seva vida".

Per part seva, el jove era relativament actiu a les xarxes socials, on explicava fragments de la seva odissea. En una de les seves publicacions escrivia que "de la conducta de tots i cadascun de nosaltres depèn el destí de tots els que habitam la Terra". "Jo no puc canviar el món, però amb el trosset que m'ha tocat viure, pens marcar una diferència, encara que em costi la vida", afegia per després acabar amb aquesta frase: "Aquí no es lluita només per defensar Ucraïna, es lluita per defensar la Llibertat de què gaudeixes tu que m'estàs llegint".

En un altre post dedicava unes línies al seu fusell: "Aquest és el meu fusell. N'hi ha molts d'iguals, però aquest és el meu. El meu millor amic. Sense jo, el meu fusell és inútil; sense el meu fusell, jo som inútil. El meu fusell és el meu millor amic. El meu company Kalash. La guerra és mal lloc si has deixat de fumar". Acabava la publicació explicant que la major part del temps "hi ha una calma tensa, seguida de la sensació que moriràs mentre fas el que t'han ensenyat i després uns minuts en què vius com si fossis Déu. I torna la calma tensa".

Albert Jaume Dama

Aquest jove, com tants d'altres, va allistar-se a l'exèrcit del país per lluitar contra la invasió de l'exèrcit rus. L'any 2022 ja va morir un altre jove mallorquí en aquesta guerra. Es deia Àngel Adrover, tenia 31 anys i era originari de Portocolom.

stats