Societat
21/04/2022
Mor el pastisser mallorquí Xisco Moranta
És un dels forners més recordats i reconeguts de l'illa
1 min
![Xisco Moranta](https://static1.ara.cat/clip/024381f3-63f3-44c1-a965-b57e5bd32595_16-9-aspect-ratio_default_0.jpg)
PalmaEl pastisser i forner mallorquí Xisco Moranta ha mort aquest dijous a 83 anys. El fundador del Forn de Can Moranta va dedicar la seva vida a crear i elaborar una gran diversitat de receptes. Moranta era membre de l'Acadèmia de la Cuina i del Vi de Mallorca i el 2019 va rebre el premi de l'Associació de Periodistes de Gastronomia de Balears.
Natural de sa Pobla, es va convertir en un referent de la pastisseria mallorquina i ha deixat un gran llegat culinari per a les futures generacions. Moranta va ser un gran defensor dels productes i les receptes tradicionals i va participar directament en la recuperació de diverses receptes de la gastronomia mallorquina que ja es donaven per perdudes.