Obituari
Societat 04/08/2024

Mor el professor d'Estratigrafia de la UIB, Lluís Pomar

Pomar va ser professor de la Universitat des dels inicis de la institució i va desenvolupar la seva tasca docent en els departaments de Biologia i Ciències de la Terra

ARA Balears
1 min
El professor de la UIB, Lluís Pomar

PalmaLluís Pomar Gomà, catedràtic jubilat d'Estratigrafia de la Universitat de les Illes Balears (UIB), ha mort aquest diumenge i la comunitat universitària i, en el seu nom, el Rector, Jaume Carot, han expressat el condol a familiars i amics del mort.

En un comunicat, la UIB ha informat que Lluís Pomar va ser professor de la Universitat des dels inicis de la institució i va desenvolupar la seva tasca docent en els departaments de Biologia i Ciències de la Terra. La seva recerca científica s'ha concentrat en el camp dels carbonats, en què han destacat l'anàlisi dels processos que controlen la producció i acumulació de sediments carbonatats i del paper que exerceixen els organismes i dels factors biològics.

Els primers esforços de Lluís Pomar es van centrar en estudis estratigràfics i sedimentològics a Balears. També va abordar l'estudi estratigràfic de precipitats de carbonat de l'aigua subterrània durant el plistocè i l'holocè. Posteriorment, es va dedicar als estudis d'arquitectura de fàcies d'alta resolució en els sistemes de carbonat i les seves implicacions en l'estratigrafia seqüencial.

Segons la Universitat, de Pomar Gomà destaca la seva contribució al coneixement de les plataformes miocenes de les Balears, especialment del Cap Blanc (Mallorca) i del Migjorn (Menorca), que s'han convertit en referents per a especialistes de tot el món. Va realitzar la recerca per diferents indrets d'Espanya, Itàlia, Veneçuela, el Carib, Aràbia, entre d'altres, i va cobrir un rang temporal que va des del Paleozoic al Quaternari.

stats