Successos
Societat 02/08/2024

Moren dos homes per l'onada de calor a Mallorca

Aquest dilluns també va morir un jardiner mentre treballava a Son Vida. La Policia investiga si la seva mort va ser causada per un cop de calor

ARA Balears
2 min
Termòmetre a Palma en una imatge d'arxiu.

PalmaL'onada de calor d'aquesta setmana ha produït dues víctimes mortals. Dos homes, un de 60 anys i un altre de 61 van morir aquest dijous, segons sembla, a causa de les altes temperatures. El primer ho va fer al Club Nàutic de Palma i l'altre, a l'interior del seu vehicle al carrer de Guillem Cifre de Colonya. Aquest divendres l'onada ja ha remès, però al seu punt més alt va deixar temperatures màximes properes als 42 graus. Avui, encara que les temperatures s'han moderat, hi ha avisos grocs al centre de Mallorca per una temperatura màxima de 37 graus.

Pel que sembla, la primera víctima era al Club Nàutic amb un amic, disposat a sortir a navegar, quan va començar a sentir-se malament i, en asseure's a l'embarcació, va perdre el coneixement. Tot i els intents de reanimació, no es va poder fer res per la seva vida. A l'espera de l'autòpsia, la principal hipòtesi que s'estudia és que va patir un cop de calor. L'altra víctima va perdre el coneixement quan era al cotxe i es va colpejar contra el volant. Diversos policies van acudir al seu auxili i van intentar reanimar-lo, encara que sense èxit.

A més d'aquests dos homes, les morts dels quals van ser registrades al Jutjat d'Instrucció 7 de Palma, segons ha informat la premsa local i ha confirmat aquest diari, aquest dilluns també va morir un jardiner mentre treballava a Son Vida. La Policia investiga si la seva mort va ser causada per un cop de calor.

L'home, de 20 anys, va morir mentre treballava a la zona de Son Vida. La mort va tenir lloc aquest dilluns quan, cap a les 17.30 hores, va començar a trobar-se malament i es va asseure a terra. Un company que treballava amb ell va intentar ajudar-lo i en veure que no responia a estímuls, va telefonar al Servei d'Emergències. Fins a la ubicació s'hi van desplaçar una ambulància i la Policia, i van començar a fer-li maniobres de reanimació, tot i que no varen poder salvar l'home.

stats