Masclisme
Societat 23/08/2024

Moviment Feminista de Mallorca insta a posar límits als discursos misògins: "El masclisme mata"

L'entitat s'ha expressat així després que s'hagi fet públic el nombre de dones víctimes mortals durant l'any 2024

ARA Balears
1 min
Imatge de la manifestació del dia contra la violència masclista, del 25 de novembre del 2020.

PalmaMoviment Feminista de Mallorca ha advertit, davant l'augment d'assassinats de dones víctimes de violència masclista, que el terrorisme "no afluixa en un estiu insuportable". En un comunicat, l'associació ha recordat que aquest 2024, en tot Espanya, 31 dones han estat assassinades per violència masclista i 21 infants han quedat orfes.

Davant aquest escenari, el Moviment Feminista ha fet una crida a la societat i les administracions per a combatre aquest degoteig "terrorífic" de dones assassinades en mans de les seves parelles o exparelles: "No demanam minuts de silenci ni gabinets ineficients que semblen estar fets de cara a la galeria, ni estudis de casos. Exigim solucions", han afirmat.

Per al col·lectiu, el sistema policial i judicial és ineficient per la falta de formació especialitzada. Al seu judici, les dones no denuncien per falta de confiança, i les que ho fan no veuen reduït el risc. D'altra banda, han cridat l'atenció sobre una falta de coordinació entre serveis, la qual cosa dificulta la valoració real dels nivells de risc. Falten també, a parer seu, recursos econòmics i professionals per a oferir una alternativa real a les dones víctimes i als seus fills. Igualment, Moviment Feminista de Mallorca ha criticat la falta de voluntat política per posar límits als discursos negacionistes i obertament misògins. "El masclisme mata, estam fartes de dir-ho", han conclòs.

stats