Neofesta
Societat 12/08/2024

Much de Sineu 2024: la guia per no perdre't res

Enguany la música al carrer s'aturarà a les 21 h

ARA Balears
2 min
La Mucada va haver de canviar de data el 2017 i des d’aleshores se celebra el primer dilluns d’agost.

PalmaLa XXI edició del Much, una de les neofestes més populars de l'estiu a Mallorca es duu a terme aquest dilluns, 12 d'agost. La celebració comença a les 10 hores i durarà fins a les 21 h, almenys al carrer. La festa del Much de Reig de Sineu ha crescut tant que la Muchal Foundation, l'entitat que l'organitza, i l'Ajuntament de Sineu miren prim per evitar els excessos d'altres edicions. Així, els dos punts oficials de música, un ubicat a la plaça del Fossar i un altre a la plaça de l'Església tancaran la música a aquesta hora. Als bars es podrà continuar la festa, com és habitual.

El Much pas a pas

A les 10 h es produirà la clàssica concentració a l'IES Sineu. Des d'aquí, aquesta romeria motoritzada es traslladarà al puig de Reig per procedir a la invocació del Much i dur-lo a Sineu.

A les 11 h, es durà a terme la invocació del mític Much de Reig. Es duran a terme les proves clàssiques de força entre moros i cristians –és una batalla d'estirar la corda en què els participants competeixen amb la boca plena d'oli– i d'aquí sortirà l'elegit que toqui la banya d'invocació.

A partir de les 12 h tindrà lloc l'entrada triomfal de la bèstia bovina que recorrerà els carrers de Sineu. La processó culminarà amb el pregó a la plaça de l'Ajuntament.

Posteriorment, serà el torn de l'Encèrvol amb les curses de Sant Mukín.

Ja després de dinar, la nova cita serà a la plaça del Fossar. Cap a les 17.30 hores tindrà lloc 'S'enqüentro' entre el Much i la Muca.

La festa continuarà fins a les 21 h i com és habitual la festa acabarà al ritme del New York, de Frank Sinatra.

Cal recordar que els trens dels Serveis Ferroviaris de Mallorca tindran un horari reforçat entre les 9 i les 11 de la nit.

stats