Societat 13/08/2024

Multen amb quasi un milió d'euros un edifici de lloguer turístic il·legal de Palma

Han sancionat amb 80.000 euros els 12 pisos de l'immoble

ARA Balears
1 min
La porta d'un edifici dedicat al lloguer turístic

PalmaEl Consell de Mallorca ha posat 12 sancions que sumen 960.000 euros a un edifici de Palma dedicat al lloguer turístic il·legal. Segons han detallat en una roda de premsa, cada una de les multes té una quantia de 80.000 euros, ja que tots els pisos de l'immoble estaven dedicats a l'oferta turística sense disposar de cap mena de llicència.

Aquest edifici, situat al Llevant de Ciutat, ha estat localitzat i inspeccionat pel Servei d'Inspecció i de Sancions del departament de Turisme del Consell de Mallorca durant la campanya que estan duent a terme per dissuadir els propietaris d'aquests edificis de dur a terme aquestes activitats il·legals, protegir els residents i garantir la seguretat jurídica de tota l'oferta legal en el sector turístic.

Un cop fetes públiques aquestes sancions, el conseller de turisme del Consell de Mallorca, José Marcial Rodríguez, ha celebrat que la feina feta permeti erradicar part de l'oferta il·legal i ha destacat que "aquestes pràctiques són molt negatives per la imatge de tots els que fan les coses bé a les Balears i suposen un problema terrible per a la convivència als barris". En aquest sentit, ha remarcat que aquestes sancions són la prova de la dura feina que estan fent en el departament de Turisme i que han duit a terme tots els tràmits necessaris per garantir que s'aplicaran aquestes sancions.

Cal recordar que la normativa preveu sancions des dels 40.001 euros fins als 400.000 i que la llei també determina que les sancions per a aquelles persones que duen a terme lloguer turístic il·legal a les Illes Balears són de 80.000 euros per cada immoble.

stats