Política Municipal
Societat 18/08/2023

Les multes a les pintades vandàliques podran arribar fins als 3.000 euros

L'Ajuntament de Palma està procedint a modificar la normativa dins del seu Pla de Neteja

ARA Balears
1 min
El primer edil de Palma, Jaume Martínez Llabrés, ha visitat el convent de Santa Magdalena

PalmaL'Ajuntament de Palma està modificant la normativa per incrementar fins a 3.000 euros les multes per als que facin pintades vandàliques, segons ha explicat el batle de Palma, Jaime Martínez Llabrés, que ha visitat aquest divendres el convent de Santa Magdalena, on la Fundació Forteza-Rey ha eliminat les nombroses pintades vandàliques fetes als seus murs exteriors.

Segons ha explicat el primer edil, a més, els progenitors seran responsables de la sanció si la pintada la fa un menor d'edat i en el cas que el grafit s'executi sobre un bé catalogat patrimonial, s'actuarà per la via penal.

El primer regidor de Palma ha dit que el Pla estratègic de neteja de l'Ajuntament "preveu mesures de prevenció i l'enduriment de sancions per a tots aquells que facin pintades vandàliques". Les sancions màximes que marca la llei són de 3.000 euros en els casos més greus. "Qualificarem les sancions de grafits com a molt greus, amb la qual cosa aplicarem els 3.000 euros de sanció màxima", ha dit.

Martínez també ha dit que "als pressupostos de l'any que ve incorporarem càmeres de seguretat i drons per reforçar aquestes actuacions de control".

Durant la visita al Convent de Santa Magdalena, el batle ha agraït a la Fundació Forteza-Rey la neteja d'una part dels murs del convent i ha ressaltat que cal fer valer "el compromís de la iniciativa privada, ja que l'Ajuntament només no va poder revertir la inèrcia d'una ciutat amb un alt nombre de pintades vandàliques".

stats