El programa NanoEduca rep el Premi Nacional de Comunicació Científica
La iniciativa acosta des del 2015 la nanociència i la nanotecnologia als instituts
BarcelonaEl programa NanoEduca per a la divulgació de la nanociència i la nanotecnologia ha rebut el Premi Nacional de Comunicació Científica, que atorguen la Fundació Catalana per la Investigació i la Innovació (FCRi) i el Govern. Aquesta iniciativa dirigida als instituts de secundària pretén acostar als centres les eines, el llenguatge i les aplicacions de la nanociència i la nanotecnologia.
Des del 2015 els continguts de NanoEduca han arribat a més de 6.000 alumnes de més de 300 centres educatius, principalment a Catalunya, però també al País Basc, la Comunitat de Madrid i la ciutat austríaca de Salzburg. El programa es divideix en tres línies d'acció complementàries: la formació de professorat, Nanokit (una maleta pedagògica que conté experiments per fer a l'aula i una guia didàctica diferenciada per a docents i alumnes) i un concurs anual de pòsters i vídeos sobre nanotecnologia.
Es tracta d'una iniciativa conjunta de la Universitat de Barcelona (UB), l'Institut Català de Nanociència i Nanotecnologia (ICN2), la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Centre de Recursos Pedagògics Específics de Suport a la Innovació i la Investigació Educativa (CESIRE) del departament d'Educació de la Generalitat.
El premi és un reconeixement a la tasca de divulgació i al treball en equip dut a terme per les quatre institucions implicades en el programa, els seus coordinadors, els seus equips de treball i una àmplia xarxa de col·laboradors.