El porc negre té més greix saludable que l'industrial, segons un estudi

Malgrat tenir un menor rendiment econòmic, la carn d'aquesta raça autòctona és de millor qualitat

La carn de porc negre és més saludable que la del criat segons mètodes industrials.
Ara Balears
17/03/2019
1 min

PalmaEl porc negre de Mallorca té fins a un 60% més de greixos saludables que el criat amb mètodes industrials, segons un estudi realitzat en el marc del projecte europeu Treasure sobre races autòctones.

La Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha informat que les anàlisis impulsades pel Servei de Millora Agrària i Pesquera (Semilla) posen de manifest que el porc negre mallorquí, "exemple real del sistema de producció extensiu mediterrani", té menor rendiment econòmic que la ramaderia industrial, però que la seva carn és de millor qualitat.

Malgrat que el porc negre mallorquí té proporcionalment més greix que l'industrial, és més saludable, amb fins a un 60% més de presència de greixos saludables. A més, la carn és més tendra, saborosa i perd menys aigua en cuinar-se, segons l'estudi oficial.

Les consultes a consumidors revelen que valoren el mètode de criança del porc negre i els productes exclusius que s'elaboren amb la seva carn.

Els analistes recomanen vetlar per la conservació genètica d'aquesta raça i pel manteniment del seu mètode de criança. Per això, consideren que cal augmentar els preus dels seus productes i intensificar-ne la promoció i venda directa a les explotacions.

stats