Crisi de l'habitatge

Només el 0,2% dels lloguers que s'ofereixen a Palma costen menys de 900 euros

L'informe 'Impacte del bo jove segons l'oferta' de Fotocasa també indica que no hi ha oferta d'habitatge de lloguer a Palma que valgui menys de 600 euros

A hores d'ara hi ha 764 habitatges en el registre de grans tenidors de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge
ARA Balears
21/10/2024
2 min

PalmaNo hi ha oferta d'habitatge de lloguer a Palma que valgui menys de 600 euros. Així ho revela l'informe 'Impacte del bo jove segons l'oferta' de Fotocasa també indica que només el 0,2% dels lloguers que s'ofereixen a Palma costen menys de 900 euros.

Segons les mateixes dades, a Espanya, l'ajuda Bo Lloguer Jove, aprovada recentment pel Consell de Ministres, arribarà de manera molt limitada als joves que visquin a les ciutats que presenten un alt preu del lloguer com són Barcelona, Madrid, Palma, Sant Sebastià, Vitòria, Bilbao i Pamplona, on l'oferta inferior a 600 euros i 900 euros és molt escassa o fins i tot, inexistent.

Com a les edicions anteriors, un dels requisits per sol·licitar el bo públic és que la quantia màxima del lloguer de l'habitatge no superi els 600 euros mensuals, encara que algunes comunitats autònomes podran regular aquest preu fins als 900 euros al mes. Segons les dades d'oferta del mes d'octubre del portal immobiliari, només el 6% de l'oferta d'habitatge de lloguer se situa per sota dels 600 euros i el 31% tenen preus per sota dels 900 euros.

Les dades de l'estudi reflecteixen que hi ha ciutats on el volum d'habitatges disponibles amb un preu menor de 600 € és molt escàs. Barcelona lidera el rànquing amb un 0,1% de l'oferta total d'habitatge de lloguer a un preu menor de 600 euros, seguida de Madrid (0,3%), València (0,4%), Santander (0,4%), Santa Cruz de Tenerife (1,2%), Girona (1,4%) i Bilbao (1,6%). Fins i tot hi ha ciutats on l'oferta per menys de 600 euros és inexistent com a Pamplona, Sant Sebastià, Palma i Vitòria.

A l'altre extrem, si s'atenen les ciutats que tenen més disponibilitat d'habitatges de lloguer amb preu menor a 600 euros, es troba Palència amb el 55% de l'oferta que està per sota d'aquest preu. Seguida de Ciudad Real, on el 52% dels habitatges s'ofereixen a un preu per sota dels 600 euros. La llista de capitals de província la completen Jaén (48%), Zamora (37%), Lugo (36%) i Badajoz (30%).

La directora d'Estudis i portaveu de Fotocasa, María Matos, diu que si el que es persegueix és que el Bo Jove arribi a qui més ho necessita, "caldria revisar i ampliar el límit de la quota mensual", ja que el preu del lloguer mitjà a Espanya ja supera els 1.000 euros de mitjana i, per tant, "un gran volum de joves no podrà sol·licitar-ho perquè la seva renda supera els 600 euros o els 900 €, depenent de l'autonomia on es trobi".

stats