Tribunals
Societat 24/08/2024

"No vols immolar-te amb mi? Al paradís hi ha moltes dones": Detenen una presumpta gihadista a Menorca

L'Audiència Nacional l'ha processada aquest dissabte acusada de propaganda gihadista

ARA Balears
1 min
Imatge d'arxiu d'ARA BALEARS.

PalmaLa Guàrdia Civil ha detingut una presumpta gihadista a Menorca que fantasiava a cometre un atemptat. L'Audiència Nacional l'ha processada aquest dissabte acusada de propaganda gihadista. La dona té 26 anys i és apàtrida.

Els investigadors han esbrinat que el seu germà va morir el 2016 a Líbia després d'integrar-se com a combatent del Daesh, un factor que, segons el seu parer, va poder influir en la radicalització de la jove. Les recerques policials han descobert que feia propaganda gihadista a través d'un canal de Telegram i que havia aconseguit una xarxa de fins a set persones a les quals donava consells de com havien de cometre un atemptat terrorista. Ella fantasiava i animava els seus "seguidors" a atacar contra occident i els enviava imatges de material explosiu i artefactes per cometre un atemptat.

"No vols immolar-te amb mi? Al paradís hi ha moltes dones", "vull que Al·là estigui orgullós de mi, m'és igual tot el que passi, que es tracti d'una bomba o d'una cosa dolenta", "entrar al paradís no és gratuït". Aquests són alguns dels missatges que enviava als seguidors per animar-los a cometre un atemptat.

Durant la investigació també han descobert que la detinguda adoptava moltes mesures de seguretat per evitar que es detectàs la seva activitat, com l'esborrament habitual de converses comprometedores, ús d'un llenguatge convingut, noms ficticis a xarxes, aplicacions per dificultar que la rastregin i fins i tot la destrucció física de dispositius.

stats