Centre de Salut

El nou centre de salut de Son Ferriol estarà finalitzat al desembre de 2025

La Zona Bàsica de Salut de Son Ferriol, que actualment atén una població de 16.100 persones, veurà ampliada la seva capacitat amb el nou centre

Obres del nou centre de salut de Son Ferriol
ARA Balears
Act. fa 23 min
2 min

PalmaLa presidenta del Govern, Marga Prohens, ha col·locat aquest dilluns la primera pedra del futur centre de salut de Son Ferriol, que se situa en el mateix solar de l'antic centre i que estarà finalitzat al desembre de 2025. El nou equipament disposarà del doble de superfície, aconseguint els 2.303 m², i inclourà una zona de consultes de 900 m², i espais més amplis i confortables per a pacients i personal sanitari, ha informat la Conselleria de Salut en un comunicat.

El centre de salut, construït el 1984, s'havia quedat antiquat i petit a causa de l'augment demogràfic de la zona. El nou edifici disposarà de 12 consultes de medicina de família, 12 d'infermeria, 3 de pediatria, 2 d'infermeria pediàtrica, i una consulta polivalent. A més, tindrà una unitat d'obstetrícia, servei de rehabilitació amb fisioterapeuta, sala de cures, i una sala de cirurgia menor, i estarà adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. La presidenta ha estat acompanyada per la consellera de Salut, Manuela García; el batle de Palma, Jaime Martínez; el director del servei de Salut, Javier Ureña, i el gerent d'Atenció Primària de Mallorca, Carlos Raduán.

Aquest projecte, finançat amb 6,8 milions d'euros del fons MINAP per a infraestructures d'Atenció Primària, forma part del Pla d'Infraestructures del Servei de Salut (2024-2027), que destinarà 435 milions d'euros en millores sanitàries durant els pròxims quatre anys. Durant el transcurs d'obres, l'activitat assistencial es traslladarà a instal·lacions provisionals a l'Hospital Universitari de Son Llàtzer.

La Zona Bàsica de Salut de Son Ferriol, que actualment atén una població de 16.100 persones, veurà ampliada la seva capacitat amb el nou centre. Prohens ha volgut destacar el compromís del Govern i de l'Ajuntament amb aquest barri i ha aprofitat l'ocasió per anunciar que la licitació d'obres del futur Institut de Son Ferriol es produirà en el primer trimestre de 2025. A més, ha recordat que el tren Palma-Llucmajor inclourà una parada a Son Llàtzer per donar servei tant a l'institut com als residents de la zona.

stats