Societat 20/09/2024

Nou gallines per metre quadrat i tancades 24 hores: la vida que viurien els animals a la macrogranja de Sineu

Denuncien que no es respecta el benestar animal

ARA Balears
2 min
La majoria d'al·legacions critiquen el model de macrogranja que es projecta a Sineu.

PalmaLa Federació d'Associacions de Protecció animal de les Balears (Baldea) ha denunciat que les condicions en què viuran les gallines si es duu a terme la macrogranja de Sineu són "insostenibles i incompatibles amb el benestar animal". Segons els càlculs que han dut a terme, en aquest indret a cada metre quadrat hi conviuran nou gallines, que, a més, estaran tancades les 24 hores del dia.

Així, neguen completament que, tal com defensa l'empresa promotora, les condicions de les gallines puguin considerar-se que defensen el benestar animal i exigeixen que s'aturi aquest projecte. "Dir a això benestar animal és mentir al consumidor i a ells mateixos", han denunciat a través d'un comunicat.

A més, la Baldea ha recordat que Avícola Son Perot (l'empresa promotora de la macrogranja) ja ha estat sancionada per la Conselleria d'Agricultura amb 180.000 euros per no complir amb la legislació ambiental i amb l'obligació que les gallines camperoles surtin a l'exterior.

D'altra banda, l'entitat animalista també ha posat en dubte que el producte d'aquesta macrogranja pugui ser considerat de quilòmetre zero i han demanat "d'on vindran els pollets per a recria, d'on procediran els milers de tones de pinso que consumiran les 750.000 gallines i on se sacrificaran. Amb tot, han criticat també que malgrat defensar que tot està en ordre i que es tracta d'un projecte que respecta el benestar animal "aquestes qüestions no estan explicades".

Cal recordar que fa menys de 24 hores l'empresa promotora del projecte va expresar la seva "sorpresa" davant el renou generat per la instal·lació de la infraestructura i va assegurar que encara no ha rebut cap comunicació respecte a les possibles deficiències en les quals estaria incorrent. "Prenem nota del malestar social que ha generat, però és un projecte per satisfer l'increment de la demanda", van defensar.

stats