Saturació turística
Societat 07/08/2024

“Obrim el pitjor restaurant de Palma per als turistes”: utilitzen la massificació a Mallorca per vendre hamburgueses

Menys Turisme, Més vida denuncia que una empresa de restauració fa servir les seves accions per a un anunci publicitari

2 min

PalmaUna marca d'hamburgueseries espanyola promociona el seu nou restaurant a Palma amb el reclam irònic de la lluita contra la massificació. L'anunci arrenca amb imatges de les protestes a les platges illenques, de pancartes i d'un reporter informant sobre les actuacions contra la saturació. En el rètol sobreimprès es llegeix: "Sabem que a Mallorca estau cansats del turisme. Per això acabam d'obrir el pitjor restaurant de Palma... per als turistes".

"Sense paella, sense sangria, sense happy hour, perquè pugueu menjar tranquils", destaca l'anunci adreçant-se directament als residents: "I aquesta vegada, en lloc de promo, hem fet antipromo", remarquen sobre el joc de publicitat del pitjor en lloc del millor establiment de la ciutat. En les marquesines, l'hamburgueseria fa servir rètols en anglès com "New restaurant with no seaview" (Nou restaurant sense vistes a la mar), "New restaurant. Book now, eat in six months" (Nou restaurant. Reserva ara, menja en sis mesos) o "Seriously, If I were you, I wouldn't go" (De debò, si fos tu, no entraria) com a part de la seva estratègia.

La plataforma Menys turisme, Més vida (impulsora de la gran manifestació contra la massificació el 21-J) ha retret a l'empresa de restauració a X l'ús d'imatges i accions de l'entitat per anunciar hamburgueses: "No permetrem que la nostra tasca sigui emprada per fer una campanya publicitària d'un agent gentrificador de la ciutat. Us recordam que sou part del problema i que reclamam un canvi de model socioeconòmic de les nostres Illes".

L'anunci de la marca d'hamburgueses arriba només setmanes després que milers de persones es manifestassin pel centre de Palma en un clam contra les dinàmiques i conseqüències del turisme massiu a Palma. "Hem fet un veritable tsunami, hauríem d'estar-ne orgullosos", va assegurar el portaveu de la plataforma, Pere Joan Femenia.

stats