A l’estiu Eivissa és l’illa més visitada per futbolistes, models i actors, carn de paparazzis. Als anys vuitanta, la pitiüsa major, de ser un paradís hippy, passà a convertir-se en la Meca de la disbauxa. En aquest canvi hi tingué molt a veure el duo britànic Wham, del qual formava part un joveníssim George Michael preocupat per explotar la seva falsa condició d’heterosexual. El 1983 el grup rodà a l’illa el videoclip del seu single Club Tropicana. La cançó, que es filmà al voltant de la piscina d’un hotel, esdevingué aviat un èxit de vendes. Va ser la millor promoció d’Eivissa sobretot per al turisme britànic.
El 30 de maig de 1987 l’illa blanca ja seria l’escenari d’un esdeveniment musical mundial: el festival Ibiza 92. L’objectiu de la iniciativa, promoguda per Televisió Espanyola, era rellançar la imatge d’Espanya amb vista al V Centenari del Descobriment d’Amèrica. El festival es va fer en playback a la discoteca Ku (actual Privilege) davant més de 2.000 persones. Hi participaren grups com Duran-Duran i Spandau Ballet. L’actuació final va córrer a càrrec de la soprano Montserrat Caballé i el popular líder de Queen, Freddie Mercury. El singular duo causà furor amb el tema Barcelona, que havien preparat per als Jocs del 92.
Mercury era un gran apassionat de l’òpera. El 1983 s’havia enamorat de la veu de la diva catalana en veure-la en directe al Royal Opera House de Londres. Al cap de quatre anys, el març del 1987, ja es pogueren conèixer en persona per professar-se admiració mútua. Llavors l’organització dels Jocs de Barcelona no dubtà a fitxar els dos portentosos vocalistes perquè interpretassin l’himne olímpic.
A Mercury li agradà tant Eivissa que el 5 de setembre de 1987, quatre mesos després de cantar Barcelona al festival Ibiza 92, decidí celebrar-hi el seu 41è aniversari. Ja sabia que estava malalt de sida. El lloc elegit fou el luxós Hotel Pikes, a Sant Antoni, el mateix que quatre anys enrere havia servit de plató per al famós videoclip de Wham. Habituals d’aquest hotel, catalogat com “un dels 100 millors llocs del món”, serien celebritats com Julio Iglesias, Kylie Minogue o Joan Baez. La festa d’aniversari del cantant de Bohemian Rhapsody fou molt sonada, amb més de 500 convidats, que destaparen més de 350 botelles de Moët Chandon.
Al cap d’un any, el 8 d’octubre de 1988, Mercury viatjà fins a Barcelona per tornar a entonar amb Caballé l’himne olímpic. Va ser als peus de les fonts de Montjuïc en un espectacle per celebrar l’arribada de la torxa olímpica un cop finalitzats els Jocs de Seül. L’histriònic rocker no va estar a temps de poder cantar Barcelona a la cerimònia inaugural del 1992. La sida posa fi a la seva vida set mesos abans, el 24 de novembre de 1991. Tenia 44 anys.