Sanitat
Societat26/09/2024

Una oncòloga que deia que havia de partir d'Eivissa pel català va quedar la darrera a la convocatòria

La metgessa no hauria perdut el seu lloc de feina per no tenir la capacitació lingüística, sinó perquè no tenia plaça fixa i quedà exclosa a la convocatòria

ARA Balears
i ARA Balears

PalmaL'oncòloga Alicia Quílez, experta en càncer de pit, assegurà que havia quedat sense plaça fixa per presumptament no haver acreditat el certificat de català B2. Un fet del qual se'n feren ressò diversos mitjans i que recentment ha estat desmentit per la Conselleria, segons ha avançat Periódico de Ibiza.

Segons el portal, Quílez no hauria perdut el seu lloc de feina per no tenir la capacitació lingüística, sinó perquè no tenia plaça fixa i, en presentar-se a l'examen, va treure la pitjor nota de la convocatòria, ja que va obtenir una puntuació de 37,75 a l'examen i la total va ser de 44,4.

Cargando
No hay anuncios

Per aquest motiu, Quílez va quedar fora de la convocatòria i, per tant, també va perdre el seu lloc com a metgessa interina, tal com ha confirmat la Conselleria de Salut. Alícia Quílez, que va partir d'Eivissa fa dos anys després d'haver quedat exclosa de la convocatòria per optar a la plaça vacant d'oncologia, està especialitzada en tumors de mama i ginecològics.

Cargando
No hay anuncios

Prohens fulminà el català a la salut pública

Amb tot, cal recordar que el català com a requisit per a metges i infermeres a les Balears ja no és necessari després que l'Executiu de Prohens aprovés l'any passat un decret pel qual la llengua pròpia ha passat de ser requisit a ser un mèrit. L'eliminació del requisit del català per als funcionaris va ser un dels compromisos electorals tant del PP com de Vox.