Operació Quick-Frozen
Societat 31/07/2024

Operació Quick-Frozen: aturen 22 palets de menjar caducat a punt de ser distribuïts a Mallorca

La intervenció s'ha produït arran d'una investigació policial amb la qual es va tenir coneixement que es comercialitzaven productes amb una data de consum preferent exhaurida

ARA Balears
2 min
Una de les peces de carn intervingudes

PalmaLa Guàrdia Civil de Mallorca i la Conselleria de Salut han immobilitzat un total de 22 palets de menjar amb la data de consum preferent o de caducitat passada, procedents d'un hotel i una distribuïdora d'ultracongelats, i han precintat una empresa càrnia que tenia la cambra frigorífica avariada.

Aquestes actuacions s'han duit a terme en la denominada 'Operació Quick-Frozen', destinada a controlar la comercialització de productes amb la data de consum preferent expirada, segons ha explicat la Benmereixent. La intervenció s'ha produït arran d'una investigació policial amb la qual es va tenir coneixement que, a diferents establiments alimentaris de l'illa de Mallorca, es comercialitzaven productes amb una data de consum preferent exhaurida.

Per això, la setmana passada es van realitzar cinc inspeccions conjuntes en diversos establiments relacionats amb la indústria alimentària (producció, distribució i venda), a hotels i establiments hotelers. La primera inspecció va tenir lloc en les instal·lacions d'una empresa encarregada de l'emmagatzematge frigorífic i distribució d'aliments ultracongelats on es van immobilitzar i precintar més de 14 palets de productes amb una data de consum preferent i de caducitat que havien passat.

A més, mancaven de la documentació necessària de la traçabilitat d'aquests productes, per la qual cosa es va ordenar la suspensió de l'activitat de distribució. La segona inspecció va ser realitzada en un establiment hoteler on es van trobar, immobilitzar i precintar vuit palets de productes amb data de consum preferent expirada.

Una darrera inspecció va tenir lloc en un establiment dedicat a l'especejament, envasament i emmagatzematge frigorífic de productes carnis frescs. Allà es va poder constatar que la cambra frigorífica estava rompuda i no funcionava des de feia mesos, per la qual cosa s'utilitzava un tràiler en plataforma frigorífica de congelació per a aquest fi, per la qual cosa es va procedir a precintar-lo. Per aquests motius, els propietaris de diversos comerços i establiments alimentaris van ser proposats per a sancions d'acord amb la Llei 17/2011 de Seguretat Alimentària i Nutrició, en la qual s'estableixen sancions de fins a 20.000 euros.

stats