Turisme
Societat 15/07/2024

MÉS per Palma denuncia que la massificació turística posa en risc el patrimoni de la ciutat

El partit insta a "deixar de fer promoció turística" mentre s'esperen dades reals de l'impacte dels visitants

Victòria Pons
2 min
La regidora de MÉS per Palma Kika Coll, i el regidor i portaveu ajunt del partit, Miquel Àngel Contreras

PalmaLa regidora de MÉS per Palma, Kika Coll, ha denunciat aquest dilluns "l'impacte turístic sobre el patrimoni de la ciutat en plena campanya turística", i insta el Govern a "fer un estudi per controlar i conèixer els efectes negatius que això suposa", per al pròxim ple de l'Ajuntament.

Coll ha assegurat que Palma no està preparada per a aquest turisme massiu: "Hem de tenir en compte que la nostra ciutat rep gairebé dos milions de turistes, però no tenim bancs, ni fonts, ni ombres suficients als recorreguts turístics més tradicionals". A més, la regidora ha confessat que aquests visitants "afecten negativament sobre els béns" i que "llocs tan massificats com el parc de la Mar i les murades es troben en condicions lamentables, com també ho estan les galeres i cavalls de davant la Seu, envoltats d'aigües brutes i excrements".

En aquest sentit, Kika Coll ha emfatitzat les "contradiccions" del discurs del batle Jaime Martínez, qui afirma que la ciutat ha millorat en neteja i conservació patrimonial. "És evident que aquestes declaracions no reflecteixen la realitat que vivim diàriament. Si feim una passejada, fins i tot més enllà del centre històric, ens adonam que el patrimoni de Palma està en perill", ha recalcat Coll. "Palma disposa d'edificis i espais patrimonials de primer ordre que requereixen mesures de conservació urgents, i alguns d'ells, restauracions integrals", ha seguit.

La regidora també ha apuntat que les accions impulsades pel Govern i per Cort sobre el turisme "no van a favor de la conservació dels patrimonis" i els ha insistit a "fer un estudi exhaustiu dels efectes del turisme sobre el patrimoni de Palma a fi de poder prendre les accions pertinents si els resultats són negatius". Igualment, Coll ha assenyalat que mentre s'esperen els resultats, el millor és "deixar de fer promoció turística".

"El model de turisme de masses que sempre ha defensat el PP i el batle Martínez és un problema a tots els nivells, també el patrimonial. Per això és essencial protegir el nostre patrimoni històric i cultural", ha conclòs.

stats