Urbanisme
Societat 01/07/2024

La patronal del lloguer turístic Febhatur reclama que les cases legalitzades en rústic puguin ser allotjaments

Els propietaris de cases il·legals que tenen llicència turística es mobilitzen perquè la nova norma els pot deixar sense activitat

ARA Balears
2 min
Amb el nou decret es podran legalitzar milers de propietats en sòl rústic.

La Federació Balear d'Habitatges Turístics (Febhatur) ha acordat amb el batle de Pollença, Martí March, demanar una modificació del Decret llei de simplificació administrativa “per mantenir la legalitat de les llicències turístiques”. En un comunicat, l'entitat que representa part dels propietaris de cases que es dediquen al lloguer turístic ha indicat aquest dilluns que la trobada s'ha mantingut per tractar "la problemàtica sorgida arran del decret", que afecta molt especialment moltes llicències de lloguer turístic de Pollença, Alcúdia i Santanyí, segons ha detallat.

En concret, el problema és que les cases que fan lloguer turístic però que no siguin urbanísticament legals i ara encetin un procés de legalització poden perdre l'autorització turística perquè el Decret llei de simplificació estableix que, una vegada aconsegueixin la regularització, no podran continuar explotant l'activitat d'allotjament.

En aquest sentit, el president de la federació, Miquel Cifre, ha lamentat que "ara que ja està aprovada aquesta amnistia, cal solucionar un problema que no hauria d'existir". Per part seva, el batle Martí March ha expressat "la necessitat de garantir la seguretat jurídica d'una activitat tan arrelada a Pollença", entenent que "no es pot treure una llicència totalment legal per arreglar una il·legalitat", segons ha recollit Europa Press. "S'han de poder legalitzar els habitatges sense renunciar a les llicències turístiques legalment concedides", hi ha insistit. En tot cas, el batle de Pollença ha assegurat també que no està a favor del lloguer turístic il·legal.

En aquesta línia, tant l'Ajuntament com la federació s'han compromès a treballar de manera conjunta “per solucionar aquest error del decret llei”, alhora que la federació ha obert una ronda de contactes amb els municipis més afectats per aquesta mesura, com Alcúdia i Santanyí.

stats