Una metgessa i un informàtic en potència: els dos estudiants que han tret la millor nota de la Selectivitat a les Balears

Carla Gutiérrez i Marc Franco, amb les mitjanes més altes per accedir a la universitat, expliquen com han preparat la prova

Carla Gutiérrez Fuster, del col·legi San Cayetano de Palma, amb un 9,8 de mitjana de la PBAU i un 9,92 de nota d’accés
Victòria Pons
06/07/2024
2 min

PalmaCarla Gutiérrez Fuster, del col·legi Sant Gaietà de Palma, ha obtingut la millor nota d'accés a la universitat a les Balears, amb un 9,8 de la PBAU i un 9,92 sobre 10 de nota d'accés. Juntament amb els altres dotze amb millors qualificacions de les Illes, va ser rebuda divendres per la presidenta del Govern, Marga Prohens, i el rector de la UIB, Jaume Carot. Carla ja fa temps que sap que el seu somni és estudiar medicina a la Universitat de València: "De la part de biologia, sempre m'ha agradat el que té a veure amb el cos humà. Per això la feina de metge m'atreu molt", confessa. Ara, mira el seu passat amb orgull i recorda tots els dies que ha passat aprenent la lliçó. "Per estudiar no em faig esquemes, sinó que assimil el temari de dilluns a divendres i el cap de setmana el dedic a repassar-ho tot", ha explicat. Igualment, Gutiérrez té clar que també s'han de permetre moments de relax: "Jo em concentr i puc estudiar moltes hores seguides, tot i que també vaig amb les amigues o a córrer per distreure'm".

Carla assegura que tenir la millor nota "no és màgia" i explica els millors tips per a aquells que han de fer la PBAU en un futur: "Si t'organitzes i ho estudies tot, és pràcticament impossible que et vagi malament; al cap i a la fi, la Selectivitat és com els exàmens de l'escola, però a un altre lloc". A més, assegura que "és important menjar i dormir bé per tenir energia tot el dia".

Marc Franco González, del col·legi Mare Alberta de Palma, amb un 9,9 de mitjana de la PBAU i un 9,78 de nota d’accés.

El segon alumne amb la millor nota de la PBAU 2024 ha estat Marc Franco González, del col·legi Mare Alberta de Palma, amb un 9,9 de final a la PBAU i un 9,78 sobre 10 de nota d'accés. Té clar que vol estudiar informàtica a la Universitat Pompeu Fabra, Catalunya, però també recorda que el curs ha estat dur i que li ha requerit molta constància amb l'estudi. "Jo necessit caminar mentre aprenc la lliçó, però cadascú ha de trobar el seu mètode", confessa. Marc declara que no té cap ritual específic per afrontar els exàmens, però que "sortir amb els amics i fer esport" és el que millor li va per relaxar-se.

Els estudiants amb les notes més altes de la PBAU 2024 de les Illes Balears.

Per fer front a la Selectivitat, Marc afirma que el millor consell és estudiar des del principi i que "alerta amb història, és una assignatura molt dura". Igualment, assegura que el millor és "anar tranquil als exàmens" i "dormir vuit hores". "S'ha d'intentar descansar perquè, si no, arribes als exàmens cansat i la son no et deixa pensar. Tenc amics que es passaven la nit estudiant i l'endemà estaven esgotats; jo no ho recoman" conclou.

stats