El temps a les Balears
Societat 08/01/2024

Arriba una pertorbació a les Balears que durà pluja i baixada de les temperatures a partir de dimecres

Dijous al matí s'esperen les precipitacions més intenses

ARA Balears
1 min
Una persona sota la pluja a Palma.

PalmaL'arribada d'una pertorbació meteorològica a les Balears deixarà pluja i un descens de les temperatures que podrà dur neu als cims més alts de la serra de Tramuntana. Abans, aquest dilluns i dimarts es preveuen temperatures màximes per sota dels valors habituals d'aquesta època de l'any. Així ho ha explicat la delegada de l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) a les Balears, María José Guerrero, a Europa Press, que també ha dit que el més normal són màximes de 15 graus i aquesta setmana s'espera que siguin d'entre 11 i 14 graus.

Guerrero ha destacat també les gelades que s'han registrat la nit i la matinada d'aquest dilluns i ha avançat que també es preveuen en la nit que ve: en zones de l'interior i el sud de Mallorca es podran registrar entre -2 i 4 graus. Pel que fa al vent i l'onatge, es mantenen actius aquest dilluns a les Illes avisos meteorològics de nivell màxim taronja (risc important) que aniran disminuint els pròxims dies.

Precipitacions

Les precipitacions arribaran a partir de dimecres i podran ser més intenses a les Pitiüses durant la matinada de dimecres. A Mallorca i Menorca es preveu que plogui a partir de la tarda de dimecres i fins dijous al matí, que és quan s'esperen les precipitacions més intenses. A més, es preveu que deixin neu als cims més alts de la serra de Tramuntana, per sobre dels 1.200 metres. Tampoc no es descarta que hi hagi alguna tempesta aïllada. Pel cap de setmana, es preveu un augment de les temperatures, fins als valors habituals, i no s'esperen precipitacions.

stats