Pesca

Els pescadors de les Balears demanen la retirada del Pla d'Acció i Resiliència de la Comissió Europea

El col·lectiu veu més que probable que la Comissió Europea tombi finalment la proposta inicial

Pescadors de les Illes Balears
ARA Balears
05/05/2023
2 min
Regala aquest article

PalmaEl president de la Federació Balear de Confraries de Pescadors (FBCP), Domingo Bonnín, ha demanat aquest divendres la retirada del Pla d'Acció i Resiliència de la Comissió Europea que considera, que podria provocar "la ruïna del sector i posar fi a la pesca d'arrossegament". La proposta inicial parteix del comissari europeu de Pesca, Virginijus Sinkevicius, i els pescadors balears la qualifiquen de "tan radical", que afirmen que la mateixa Comissió Europea de Pesca "està en contra de la mateixa i es qüestió de dies que pugui ser rebutjada per Brussel·les", segons ha explicat en un comunicat.

Bonnín ha apuntat que per aquest motiu és ara quan s'ha de fer una intensa pressió entre tot el sector pesquer, encaminada a aconseguir-ne la retirada". El representat dels pescadors ha indicat que el Pla d'acció té com a objectiu que l'any 2030 "l'estat de protecció dels oceans, en cada estat membre sigui del 30%, mentre que a l'actualitat la protecció abarca, segons la normativa europea vigent, un 10% aproximadament".

En aquest sentit, ha matisat que en el cas de les Balears el grau de protecció amb les reserves marines existents, a més de zones de restricció de pesca "se situa entre el 24% i 25%". Això fa que les Balears sigui una de les Comunitat Autònomes més avançades en aquest sentit, ja que contribueix en el còmput global de l'estat espanyol de manera més notable, ha explicat. El president de les confraries de les Illes ha indicat que tot el sector de la pesca ha mostrat el "rotund rebuig" al pla i demana la seva "immediata retirada", fet que veuen més que probable si la Comissió Europea assumeix el seu compromís de denegar-la finalment.

Els pescadors, han afegit que en determinades confraries de la façana mediterrània d'Andalusia i Catalunya, així com a Galícia, s'han convocat per aquests dies als mitjans de comunicació de cada zona per explicar i exposar les seves demandes a Europa.

stats