Les peticions per instal·lar plaques solars es quadrupliquen en dos anys

Les ajudes del Govern per afavorir l'autoconsum, l'eliminació de l'impost al sol i l'augment del preu de l'energia han afavorit aquesta opció entre els residents

Fomentar l’ús de l’energia solar és una de les polítiques públiques que alguns ajuntaments estan posant en marxa.
Ara Balears
20/12/2018
1 min

PalmaLes peticions per a la instal·lació de plaques solars s'han quadruplicat a les Balears en aquests darrers dos anys. Les ajudes del Govern per valor de cinc milions d'euros per afavorir l'autoconsum, l'eliminació de l'impost al sol i l'augment del preu de l'energia han propiciat que nombrosos residents optin per l'energia renovable per als seus habitatges, segons ha explicat el director general d'Habitissimo a Espanya, Carlos Naveda, a l'agència de notícies Efe.

A les Illes, hi ha un total de 137,6 megavats de parcs fotovoltaics que es troben en tramitació i aprovats, que estan dividits entre 17 parcs petits de fins a quatre hectàrees i altres quatre de majors dimensions. En funcionament, hi ha 38 parcs que sumen 71 megavats.

La posada en marxa de tots aquestes infraestructures permetria aconseguir arribar a la producció del 10% d'energia renovable enfront del 2% ja existent. Segons indica el portal, amb l'ampliació del parc menorquí de Son Salomó, es podria arribar al 20% de renovables a l'illa.

Per al pressupost de 2019, el Govern balear disposa de 2,2 milions d'euros per a ajudes per a la instal·lació de plaques solars. A més, el projecte de llei de canvi climàtic i transició energètica té com a objectiu que les Balears es converteixin en un espai lliure de combustibles fòssils, i amb el 100% d'energies renovables el 2050. Per a 2030, la previsió és disposar d'un 5% d'energia renovable, un 23% de reducció del consum energètic i una disminució del 40% de les emissions contaminants.

stats