Una planta de compostatge pionera a les Balears produeix biocarbó a Bunyola

L'ecotaxa permet finançar el projecte, que facilitarà comercialitzar aquest producte que millora la retenció de nutrients al sòl

El biocarbó millora la retenció de nutrients i la humitat del sòl on s'aplica perquè afavoreix la seva porositat
Ara Balears
11/11/2020
1 min

PalmaUna planta de compostatge pionera a les Balears ubicada a Bunyola duu a terme un projecte pilot per produir i comercialitzar biocarbó, una iniciativa finançada amb 109.000 euros de l'Impost de Turisme Sostenible, segons ha informat aquest dimecres la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

Es tracta de la planta Circle Carbon, que té com a objectiu desenvolupar unes instal·lacions capaces d'elaborar compost d'alta qualitat a partir de residus orgànics i de cuina, però també de restes de poda i jardineria. Les restes humides serveixen per fer compost i amb les seques es produeix biocarbó, també conegut com a carbonet.

L'ús d'aquest tipus de carbó millora la retenció de nutrients i la humitat del sòl on s'aplica perquè n'afavoreix la porositat. A més, es reté el carboni present a la fusta perquè queda retingut en el material i evita que se n'alliberi a l'atmosfera.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, i el director general de Residus i Educació Ambiental, Sebastià Sansó, han visitat aquest dimecres la planta de compostatge. Mir ha afirmat que la iniciativa "obre les portes a un model circular en què la reutilització passi a ser la clau", mentre que Sansó ha dit que el projecte forma part de la Llei de residus balear i que entén els residus com un recurs.

stats