Societat 04/07/2024

La Plataforma contra els Megacreuers demana limitar també el nombre de ferris al port de Palma

L'entitat insisteix que l'ampliació del port ha de tenir el consens de la societat civil

ARA Balears
1 min
Creuers al port de Palma

PalmaLa Plataforma contra els Megacreuers ha demanat que es limiti també, com es treballa per fer amb els creuers, el nombre de ferris al port de Palma. Consideren que s'ha de decréixer no només pel que fa a creuers, sinó que també s'ha d'adaptar el nombre de ferris a la capacitat real del port i dinamitzar projectes d'electrificació d'aquestes embarcacions i també dels vaixells recreatius. En un comunicat emès aquest dijous, també han demanat més transparència a les xifres de contaminació i que s'implementin mesures per donar prioritat a les embarcacions tradicionals o amb sistemes de navegació sostenible.

Per altra banda, aquesta plataforma ha insistit en la necessitat de tenir el consens de la societat civil amb vista al projecte d'ampliació del port de Palma. Així, asseguren que actualment "no disposa del suport de la població" i, a més, ha demanat a l'Ajuntament de Palma que es posicioni en contra de qualsevol projecte que suposi un augment de la massificació turística per a la ciutat.

Segons han recordat, la proposta presentada suposa l'ampliació amb 23 hectàrees del port actual, davant de les 8,8 que suposava l'alternativa aprovada al Consell d'Administració de l'Autoritat Portuària el 2020. La proposta també preveu la reordenació dels usos del port i la creació d'una zona recreativa de bars i restaurants "adreçada al turisme de luxe davant la Seu".

"El projecte de millora del port ha d'anar destinat a la millora i modernització de les infraestructures i a dirigir l'ús d'aquest espai per als ciutadans de Palma, no a incrementar-hi la capacitat d'amarratge de grans creuers i de iots de luxe", ha remarcat la plataforma.

stats