Societat 17/02/2021

Polèmica a l'ajuntament d'Alaró per la tala de 30 arbres. L'oposició ho troba "injustificat"

MÉS i el PSIB qüestionen l'informe tècnic encarregat pel Consistori

i
Ara Balears
2 min
Arbres tallats al Camí de ses barreres, Alaró.

La tala de 30 arbres del camí de les Barreres, a Alaró, entre dilluns i dimarts d'aquesta setmana, ha generat polèmica entre l'Ajuntament i l'oposició. Tant MÉS com el PSIB qüestionen l'informe que el batle, Llorenç Perelló, va demanar i que recomanava talar la majoria dels arbres del carrer. L'informe tècnic encarregat pel Consistori i elaborat per un tècnic de jardineria explicita que hi ha un "risc elevat" de provocar danys a les persones, vehicles i béns materials en tots els arbres, i, detalla que tots presentaven "pèrdua de verticalitat i diverses patologies". Segons l'informe, "el més sensat seria talar-los i canviar-los per exemplars d'una espècie més petita".

Segons el batle del municipi, la tala es va fer perseguint "la seguretat de vianants, veïns i tothom que transita per l'espai". Des del Consistori recorden que en els darrers tres anys ha caigut un arbre sencer i s'ha desplomat una branca de grans dimensions d'un altre. Perelló lamenta la polèmica: "No entenc per què m'acusen a mi de voler-los talar. Precisament, visc a deu metres d'aquest carrer".

MÉS creu que la tala dels arbres no està justificada i critica que l'informe estigui fet per un jardiner i no per un enginyer, "que és qui hauria d'avalar que es puguin talar", explica la portaveu del partit, Aina Sastre. Els socialistes sol·liciten un informe posterior a la tala dels arbres, amb certificació de l'Associació Balear de l'Arbre, per conèixer si aquesta acció "està justificada o no".

Per altra banda, la portaveu socialista al Consistori, Aina Munar, lamenta que s'hagin talat tots els arbres quan, segons l'informe, 20 es trobaven en mal estat, però els altres 10 s'haurien pogut conservar. És una decisió que des del PSIB entenen que és "incoherent". El batle d'Alaró ha explicat a aquest diari que la setmana que ve els experts analitzaran quina espècie d'arbre es podria tornar a plantar al carrer i els veïns empadronats al camí de les Barreres ho decidiran.

stats