Tribunals
Societat 20/09/2024

El policia que va atropellar mortalment un home a Palma serà jutjat per un delicte greu

Rebutja així la petició de la Fiscalia, que volia jutjar-lo per imprudència lleu

ARA Balears
1 min
Lloc on s'ha produït el succés.

PalmaL'Audiència Provincial ha rebutjat la petició de la Fiscalia de jutjar per un delicte lleu al policia local de Palma que va atropellar mortalment a un vianant el juny de 2022. En l'acta dictada aquesta setmana, la Sala ha rebutjat el recurs que el Ministeri Públic havia presentat contra la decisió del Jutjat d'Instrucció 8 de Palma demanant de processar a l'agent per imprudència menys greu en lloc de per homicidi imprudent greu.

La Fiscalia considerava que encara que el vehicle policial conduïa a una velocitat excessiva, aquesta no superava els limitis per a ser considerada un il·lícit penal. Cal recordar que l'informe de la Guàrdia Civil situava la velocitat entre 76 i 87 quilòmetres per hora. A més, demanava que es tingués en compte que l'agent havia estat alertat d'un possible episodi de violència masclista, la qual cosa li atorgava preferència de pas.

La Sala, no obstant això, considera que els arguments del jutge instructor per a considerar que s'està en presència d'una conducta constitutiva d'imprudència greu "no són irracionals" i dona suport als arguments de l'instructor que la velocitat era "manifestament excessiva i inadequada".

El tribunal conclou, en tot cas, que per a atendre les al·legacions del recurs és necessari valorar les proves, les declaracions i els informes en el judici oral. Així, considera que "no és arbitrària ni il·lògica" la decisió de l'instructor respecte als indicis que es podria estar davant una imprudència greu.

stats